BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitelerarasi Tekvando Sampiyonasi Bartin Üniversitesi Ev Sahipliginde Gerçeklesti

Yayın Tarihi : 10/04/2013

Bartin Üniversitesi, Üniversitelerarasi Tekvando Sampiyonasi’na ev sahipligi yapti. Sampiyonaya 88 üniversiteden, 84 erkek ve 62 bayan takimi olmak üzere toplam 146 takim katildi. Bu takimlarda 250 erkek ve 150 bayan olmak üzere 400 sporcu müsabakaya katildi. Müsabakalar öncesi düzenlenen açilis törenine, Bartin Valisi Bülent Savur, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Yrd. Doç. Dr. Metin Sahin, Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Temel Çakiroglu, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz, Dünya Tekvando Sampiyonu Bahri Tanrikulu ve çok sayida sporsever katildi. Müsabakalarda üniversitemiz sporcularindan Selami Turgay 54 kg’da ikinci, Nurettin Diler ise 58 kg’da üçüncü oldu.

Sampiyonanin açilisinda konusan Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin; Türkiye'nin, spor branslarinda hizla ilerlediginin altini çizdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, sporun dostluk ve birlikteligin önemli bir araci oldugunu ifade etti. Bartin Valisi Bülent Savur ise, sporculara basarilar dileyerek Bartin'in tarihî bir sehir oldugunu belirtti ve sporculara Bartin'i gezmelerini tavsiye etti. Ayrica sampiyonada, dünya sampiyonu milli tekvandocu Bahri Tanrikulu'na da plaket verildi.

Bartin Üniversitesi olarak BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul’a, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz’a, BESYO Ögretim Üyesi ve Tekvando Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatih Çatikkas’a ve sampiyonada emegi geçen tüm BESYO personeline tesekkür ederiz.