‘Umut’ Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 19/11/2018
Üniversitemiz ‘Kadın Sorunları ve Uygulama Merkezi’ tarafından ‘Umut’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz ‘Kadın Sorunları ve Uygulama Merkezi’ tarafından düzenlenen konferansta, akademisyen ve öğrencilere  ‘Umut’ kavramı hakkında bilgiler verildi.
Konferansın konuğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Deniz Şarlak ‘umut’ kavramının çok farklı anlamlarda kullanıldığından bahsederek ‘umut’ ve ‘ümit’ kavramlarının birbiri ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Şarlak, “Kullanıma bağlı olarak umut kavramı çok farklı anlamlara gelmektedir. Ancak gündelik yaşamımızda umut ile ümit kavramlarını sürekli birbirine karıştırıyoruz. Umut kavramı daha çok güven duygusu anlamına gelmektedir. Ümit ise gelecekten beklenti ile alakalıdır. Aralarında ince ayrım farkları olsa da umut ve ümit tüm insanlığın ortak hisleri arasındadır. Amaç sahibi olmak, alternatif yollar aramak, gelecek odaklılık ve kararlılık umut sahibi bireylerin ortak özelliklerindendir. Bazen aksini düşünüyor olsak ta umut her insanın içinde vardır.” dedi.

Konferans soru-cevap etkinliği ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.