Uluslararasi Ögrencilerimiz Kendi Kültürlerini Tanitacak

Yayın Tarihi : 22/03/2016

Bartin Üniversitesinde ögrenim gören yedi farkli ülkeden ögrencilerle Amasrada bir toplanti gerçeklestirdi. Bartin Üniversitesinin akademik ve idari yöneticilerinin yer aldigi toplantida, üniversite bünyesinde bir “Kardeslik Kulübü” kurulmasi yönünde ilk adimlar atildi. Islami Ilimler Fakültesinin Kirgizistan uyruklu Ögretim Üyesi ve Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurrahimoglunun danismanlik edecegi kulüpte, ögrenciler kendi kültürlerini tanitmak için çesitli etkinlikler yapacak.

Amasra Müzesini Gezdiler

Ögrenciler toplanti sonrasi Amasra ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarini gezdiler. Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi eski Rektörü, Sakarya Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan’in da yer aldigi etkinlikte ögrenciler Amasra Müzesini ziyaret ettiler. Amasra Müzesini gezen ögrenciler, üç bin yili asan tarihiyle binlerce ürünü yerinde gördüler. Ziyarette Arkeolog Güray Can Aytekin tarafindan Helenistik dönem, Roma ve Bizans dönemleri ile Ceneviz dönemine ait eserler gösterilerek eserlerin tarihi hakkinda bilgiler verildi. Ayrica gezide Osmanli dönemine ait bakir mutfak kaplari, silahlar, yazim takimlari, samdanlar, mühürler, kantarlar, seramikler, Kuran-i Kerimler, gümüs süs esyalari, keseler, eski duvar saatleri ve yüzüklerin yani sira Amasra yöresine özgü agaç çekicilik sanatini tanitan eserler de gösterildi. Arkeolog Aytekin, Amasra Müzesinin Türkiyenin en iyi 10 küçük müzesi arasinda gösterildigini belirterek Amasrada üç bin yillik kesintisiz tarih akisina sahit olunabilecegini söyledi.