BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uluslararasi Ögrenciler Bartin Üniversitesinde

Yayın Tarihi : 14/10/2015

Bartin Üniversitesinde bu akademik yil ögrenim görecek Ispanya ve Italya’dan gelen ögrenciler Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ziyaret etti. Üniversite Genel Sekreteri Erturan Asilogullari ile Erasmus ve Dis Iliskiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Onat’in da yer aldigi ziyarette Rektör Kaplan, ögrencilere sehir ve üniversite hakkinda bilgiler verdi. Yabanci uyruklu ögrencilere gereken destegi vereceklerini aktaran Rektör Kaplan, “Biz üniversite olarak akademik personelinden idari personeline kadar sizin sorunlarinizi paylasmaya haziriz. Iyi bir üniversitede ögrenim görmenizin disinda güzel bir sehre de geldiniz. Burada iyi bir ögrencilik geçirmenizi temenni ediyorum. Hepiniz hos geldiniz.” dedi

“Bartin Üniversitesine Uluslararasi Ögrencilerin Ilgisi Artiyor”

Bartin Üniversitesine uluslararasi ögrencilerin ilgisinin giderek arttigini belirten Erasmus ve Dis Iliskiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Onat , “10 ülkede 20 farkli üniversiteyle ögrenci ve akademik personel degisimi noktasinda anlasmalarimiz var. Bu kapsamda bu akademik yilda Ispanya Oviedo Üniversitesi ve Italya Napoli Üniversitesinden yabanci ögrenciler üniversitemize kayit yaptirdilar. Bu anlasmalar sayesinde önümüzdeki yillarda çok daha fazla uluslararasi ögrencinin üniversitemize gelmesini bekliyoruz.” diye konustu.

Uluslararasi Ögrenciler Bartin Üniversitesinde Olmanin Mutlulugunu Yasiyor

Bartin Üniversitesine kayit yaptiran uluslararasi ögrenciler Bartin’da olmanin sevincini yasadi. Ispanya’dan gelerek Insaat Mühendisligi Bölümünde ögrenim gören Victor Gonzalez, Bartin’a gelmeden önce Üniversiteyi çok arastirdigini belirterek, “Türkiye’yi tanimak istiyordum, bunun için Bartin Üniversitesinde okumanin iyi bir seçenek oldugunu düsündüm. Gelmeden önce Üniversitemizle ile ilgili çok arastirma yaptim. Nüfus olarak küçük bir sehirde olmamiza ragmen büyük bir üniversitede okuyoruz. Bartin’in bir üniversite sehri oldugunu düsünüyorum.” dedi.

“Harika Bir Kampüs ve Eglenceli Bir Yer”

Italya’dan gelerek Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde okuyan Daniele Romano ise, üniversite kampüsü hakkinda düsüncelerini aktararak, “Sadece ögrenciler için harika bir kampüs ve eglenceli bir yer oldugunu düsünüyorum. Bartin Üniversitesinin orman içerisinde bir alan olmasi bana huzur veriyor.” diye konustu.

“Amasra Avusturya’nin Bazi Bölgelerini Andiriyor”

Bartin’i gezdigini özellikle Amasra’yi çok begendigini ifade eden Ispanyol Insaat Mühendisligi Bölümü Ögrencisi Guillerma Sanchez Parrondo da “Ilk hafta arkadaslarimla birlikte Amasra’ya gittik. Amasra gerçekten çok güzel bir yer ve çok begendim. Avusturya’nin bazi bölgelerini andiriyor. Dogasiyla beni çok etkileyen Amasra’da balik yedik, gerçekten çok lezzetliydi. Ayrica Inkumu’nu da gezme firsatimiz oldu. Gece Inkumu Plaji çok güzel görünüyordu. Daha sonra buraya yakin diger dogal güzellikleri görmek istiyorum.” seklinde konustu.

“Insanlar Bahsedildigi Gibi Sicakkanli ve Misafirperver”

Makine Mühendisligi Bölümü ögrencisi Italyan Domenico Auriemma ise Bartin ile ilgili ilk izlenimlerini anlatarak, “Tanistigim herkes bana çok misafirperver davrandi. Ilk tanistigim Türk arkadasim, bana olabildigince yardimci olmaya çalisiyor. Her gün birebir görüsebilecegim birçok arkadasim oldu. Buradaki insanlar bahsedildigi gibi sicakkanli ve misafirpervermis.” dedi.
Diger Italyan Ögrenci Giuseppe D’aniello ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde ögrenim görüyor. D’aniello da sinif arkadaslarinin kendisine olan yaklasimini çok samimi olarak nitelendirerek, “Hem siniftan arkadaslarim hem hocalarim dersler ve sehre adaptasyonum noktasinda bana yardimci oluyor. Eglenceli vakit geçiriyoruz. Arkadaslarimi çok fantastik buluyorum.” ifadelerini kullandi

Çay, Türk Kahvesi ve Bu Gösterilen Ilgiyi Hiçbir Zaman Unutamam

Ispanya’dan gelen Valentina Molettieri Bartin Üniversitesinde olmanin mutlulugu yasadigini kaydetti. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ögrencisi Mollettieri “Herkes bize yakin davraniyor. Herkese misafirperverligi için çok tesekkür ederim. Sanirim çay, Türk Kahvesi ve bu gösterilen ilgiyi hiçbir zaman unutamam.” diye konustu.
Insaat Mühendisligi Bölümünün bir diger Ispanyol ögrencisi Pablo Mendez Rodriguez ise Türkiye’ye ilk defa geldigini belirterek, “Arkadaslarimla ya da ailemle Ingiltere, Italya ve Fransa gibi baska ülkelere gitme deneyimim oldu. Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Yeni bir kültürü tattigimdan çok farkli bir tecrübe yasadigimi düsünüyorum. Bu tecrübeler benim kendimi gelistirmem için oldukça faydali olacaktir.” dedi.