Uluslararası öğrenci kayıtları başladı

Yayın Tarihi : 15/08/2017

Üniversitemiz tarafından, 2017-2018 akademik yılı için yapılan uluslararası öğrenci başvurularının ardından kayıtlar başladı.    Yerleştirme sonuçlarına göre asil programa yerleşen öğrenciler kayıtlarını 15-22 Ağustos tarihleri arasında kazandıkları fakültelerin öğrenci işlerine giderek yapabilecek.

Kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler Bartın Üniversitesi’ni ve Bartın’ı araştırarak geldiklerini kaydederek, hem iyi bir üniversitede hem de güzel bir şehirde okumak için tercih ettiklerini söyledi.

Uluslararası öğrencilerden Abdullah Bahlawan “Birçok üniversiteye başvuru yaptım, ancak Bartın Üniversitesi’ne gelmek istiyorum. Çünkü üniversitede bana gerçekten çok yardımcı oldular. Makine Mühendisliği Bölümü’nde okuyarak iyi bir kariyer yapacağıma olan inancım da tam. Ayrıca güzel ve sakin bir şehirde okumak bana çok şey kazandıracak” dedi.

35 Ülkeden 672 öğrenci kayıt hakkı kazandı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise uluslararasılaşmada üniversitelerin önemine vurgu yaparak “Bilgiye ulaşmada ve bilgiyi geliştirmede yükseköğretim önemli bir araç olmakta, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü teşvik etmekte ve uluslar arasında karşılıklı güven yaratmada hayati bir rol oynamaktadır. Üniversitemizde de bu noktada gayretler gösterilmekte, her geçen gün uluslararasılaşma konusunda yeni çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan biri olan yabancı uyruklu öğrenci kabulünde bu yıl kontenjanlarımızı artırdık. Başvurular üzerinden yapılan titiz bir değerlendirmenin sonucunda 35 ülkeden 672 öğrenci kayıt olma hakkı kazanmıştır” dedi.

Üniversitemizde şu anda 12 ülkeden 91 öğrenci öğrenim görüyor.