BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uçak Motorlarinin Verimliligi Artacak

Yayın Tarihi : 16/01/2014

Bartin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoglanli’nin yürütücüsü oldugu TÜBITAK Ulusal Genç Arastirmaci Kariyer Gelistirme Programi kapsaminda sundugu  “Gaz Türbinleri Için Yenilikçi Kaplama Teknolojileri Kullanilarak Yeni Tip Termal Bariyer Kaplama (TBC) Malzemelerinin Gelistirilmesi, Izotermal ve Termal Çevrim Oksidasyon Davranislarinin Incelenmesi” baslikli projesi kabul edildi.

24 ay süreli proje hakkinda konusan Dr. Karaoglanli, “Havacilik endüstrisinde yenilikçi kaplama tekniklerinin ve geleneksel malzemelere alternatif yeni malzeme birlesimlerinin gelistirilerek kullanilmasi sonucunda, gaz türbin motor bilesenlerinde verimlilik artisinin saglanmasi ve servis ömrünün uzatilmasini amaçliyoruz.” dedi.  

Projede Bartin Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Çaliskan Arastirmaci ve Sakarya Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Üstel Danisman olarak görev aliyor.