BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’yi Pedalladi, Üniversitemizde Anlatti

Yayın Tarihi : 23/03/2016
align: justify; font-size: 12pt; line-height: 150%; font-family: Arial, sans-serif;">Üniversitemiz Bisiklet Kulübü tarafindan “Pedalimda Türkiye” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinlige konusmaci olarak katilan bisiklet sporcusu Serkan Tasdelen, 10 yilda Türkiyede katettigi 70 bin kilometrelik yolda yasadigi anilari anlatti. Tasdelen, “2006 yilinda bisiklet almak için internetten bir arastirma yaptim. O sirada bisikletleriyle turlar düzenleyen o özgür ruhlu insanlari gördüm. Bana ilham kaynagi olan o andan itibaren Türkiyeyi pedalliyorum. Bu süre içerisinde 81 ilimizde 466 ilçeyi bisikletimle dolastim. Bunun yaninda Ürdün, Suriye, Isviçre, Almanya ve Avusturalyada da bisiklet turlarina katildim. Önemli doga alanlarini, tarihi yerler, göller, dereler ve nehirleri yerinde gördüm.” dedi.

“Bisiklete Binmek Çok Sey Kazandirir”   

Katilimcilara bisiklete binmenin neden önemli oldugunu da aktaran Tasdelen, “Çok pahali bir ulasim araci olmadigindan herkesin bir bisikleti olabilecegine inaniyorum. Avrupa ülkelerinde bisiklet, bir ulasim araci olarak kullaniliyor. Spor yaptiginiz için saglikli bir vücuda sahip olmanizin yaninda bisiklete binmek; özgürlük, mutluluk gibi hisleri de yasamaniza vesile oluyor. Bazi sorunlar ve tehlikeler var gibi görünse de sinirlari asarak dünya güzelliklerini görmeniz, kültürleri insanlarla birlikte tanimaniz için essiz bir firsat yakaliyorsunuz.” diye konustu.

Bisiklet Kulübü Akademik Danismani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar da bisiklete binmenin öneminden bahsederek küçük büyük herkese bisiklete binme kültürünün kazandirilmasi gerektigini söyledi.

Etkinlige, Garnizon Komutani Deniz Kidemli Albay Mehmet Erdemir, akademisyenler ve ögrenciler katildi.