BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Türkiye’de Yabanci Dil Egitimi Arapça Örnegi“ Paneli

Yayın Tarihi : 21/10/2014

Bartin Üniversitesi Etik ve Estetik Degerler Kulübü tarafindan “Türkiye’de Yabanci Dil Egitimi - Arapça Örnegi” konulu bir panel düzenlendi. Islami Ilimler Fakültesinin katkida bulundugu panele Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Yildirim Beyazit Üniversitesi Arap Dili ve Belagati Bölümü  Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mücahit Asutay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Araz  ve Yrd. Doç. Dr. Osman Düzgün panelist olarak katildi.

Panelin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Dil bilmekle modern ve çagdas dünyada, dünyaya açilmak, dünya ile irtibat kurmak, bilimsel anlamda bilim dünyasiyla ve teknoloji dünyasiyla beraber olmak çok daha kolay olacaktir. Yabanci dil ögrenmek çok önemli. Bunun için elinizdeki tüm imkanlari kullanmali, üniversiteyi zorlayici taleplerde bulunmalisiniz. Biz sizin ögrenmeniz konusunda elimizden gelen destegi saglamaya haziriz.” dedi.

Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek ise,   "Akademik kadromuza yurt disinda ana dili Arapça olan yabanci ögretim elemanlarinin gelmesinde destek olmasi sebebiyle Sayin Rektörüme tesekkür ediyorum.” diye konustu. Açilis konusmalarinin ardindan Prof. Dr. Yakup Civelek, ögretim teknikleri, sözlük kullanimi, Arapça ögretim programlari, gramer ögretiminin yararlari hakkinda bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. Mücahit Asutay konusmasinda, "Çocuklara kelimeler ögretilir ve o çocuk kendi çabasiyla cümle kurmaya çalisir. Arapça dilini de ögrenmek bu sekildedir. Hiçbir bebek gramer ögretilerek konusmayi ögrenmemistir. Eski medreselerde gramer agirlikta bir egitim vardi. Simdi ise konusmaya yönelik bir egitim var.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Kilay Araz, dil ögreniminde dört temel beceri hakkinda bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Osman Düzgün ise Arapçayi ögrenme sürecinde yapilmasi gerekenler hakkinda açiklamalar yapti.

Prof.Dr. Ramazan KAPLAN Bartin Üniversitesi Rektörü