BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’de Ilk Üçe Girecek, Bölgede Tek Olacak

Yayın Tarihi : 25/05/2016

Üniversitemizin yeni yerleskesi Kutlubey Kampüsü’nde bin 837 hak sahibiyle birebir görüsülüp kamulastirilmayla baslayan yapilasma hamlesi meyvelerini veriyor. 2012 yilinda baslayan insaatlarla her yil ortalama 17 bin metrekare, 4 yil içinde ise 68 bin 982 metrekare alan olusturuldu. Su ana kadarki toplam maliyeti 90 milyon TL’ye yaklasan yatirimlardan biri olan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binasi ve spor kompleksi tamamlandiginda islevselligi ve modern yapisiyla göz kamastiracak. Çok sayida spor bransina ait salonlarin yer aldigi spor kompleksinde, salonlar her spor dalinin bagli bulundugu federasyonun standartlarina uygun olarak düzenlenecek. Binada basketbol, voleybol, hentbol çok amaçli salonu ile tenis, masa tenisi, korfbol, badminton, fitness, halk oyunlari, step, aerobik, jimnastik, güres, judo, uzak dogu sporlari, squash salonlari ve saunalar olacak. Ayrica binada doktor odasi ve performans ölçüm laboratuvarlari da yer alacak. BESYO binasi ve spor kompleksi tamamlandiginda 16 bin 777 metrekare büyüklükteki bir alanda farkli spor branslarini tek çati altina toplayan Türkiye’deki üç yapidan biri, bölgesinde ise tek olacak.

“Gençlerimizin Gelecegini Insa Ediyoruz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 2008 yilindan bu yana yapilan yatirimlarla akademisyenler ve ögrenciler için nitelikli alanlar olusturmaya çalistiklarini söyledi. Rektör Kaplan “Üniversitemizin asil sahipleri ögrencilerimizdir. Ögrencilerimizin nitelikli bilimsel arastirma yapabilecekleri ve egitim-ögretim faaliyetlerini gerçeklestirebilecekleri alanlar olusturma gayretindeyiz. Ögrencilerimiz ve spor kulübümüzün sporculari Türkiye ve Dünya sampiyonluklari alarak sportif alanda gögsümüzü kabartti. Yeni yerleskemiz Kutlubey Kampüsü’nde insasi devam eden BESYO Binasi ve açik-kapali spor tesisleri tamamlandiginda basarilarimizin artarak devam edecegini temenni ediyorum.” dedi.

“Üniversitemiz Bir Sporcu Fabrikasi Olacak”

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ise yeni yapilan spor kompleksiyle üniversitemizin bir sporcu fabrikasi haline gelecegini ifade etti. Kul “Yeni kampüsümüzde insasi devam eden spor kompleksi uluslararasi standartlarda bir yapi olacak. Farkli spor dallari için yapilan salonlar, federasyonlarca belirlenen ölçütler esas alinarak düzenleniyor. Kendi olimpiyatlarini düzenleyen bir ülke olma yolunda ilerleyen ülkemize yakisir bir egitim-ögretim alani olusturuluyor. Bu yil itibariyle 150’yi asan milli sporcu sayimiz, yeni tesislerle birlikte daha da artacaktir. Bu da gerek akademik personelimizin gerekse ögrencilerimizin basarilariyla Bartin Üniversitesi’nin ismini ulusal ve uluslararasi düzeyde duyurmaya devam edeceklerini gösteriyor. Sportif basariyi akademik çalismalarla desteklemek için Egzersiz Fizyolojisi ve Performans Ölçüm Laboratuvari, Anatomi Laboratuvari ile Maç Analizi Laboratuvarlari kurarak hem üniversitemizin ögrencilerine ve personeline hem de bölgeye hizmet etmeye devam edecegiz. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür ediyoruz.” diye konustu.