BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye II. Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu Sona Erdi

Yayın Tarihi : 16/04/2014
ügü ve Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi isbirligiyle “Türkiye II. Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumu” düzenlendi.  Antalya’da gerçeklestirilen sempozyuma Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, KKTC Orman Genel Müdürü Cemil Karzaoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Orman Genel Müdür Yardimcisi Yunus Seker, Orman Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Nedim Saraçoglu, Orman Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Ismet Dasdemir, Orman Zararlilariyla Mücadele Dairesi Baskani Polat Pamuk, Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl,  Bölge Müdür Yardimcilari, OZM Sube Müdürleri, Arastirma Enstitüsünden uzmanlar, teknik elemanlar, akademisyenler, ögrenciler ve yurt disi katilimcilariyla birlikte 300’e yakin kisi katildi.

OGM Orman Zararlilariyla Mücadele Dairesi Baskani Polat Pamuk, “2003 yilinda ormanlarda islenen suç sayisi 29359 adetti. Orman - halk iliskilerindeki iyilesme, vatandasimizdaki çevre bilincinin gelismesi, ayrica teskilatimizca alinan etkin koruma tedbirleri sayesinde bu sayi %60 azalarak 11749 adede gerilemistir.” dedi.

105 bildiri sunuldu.

Düzenleme komitesi adina konusan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, "Bu sempozyuma yurt içinden ve yurt disindan, konusunda uzman birçok bilim insani, arastirmaci, ticari firma ve kurum temsilcileri, mühendis ve ögrenciler katilmistir. Sempozyumda 62 sözlü, 43 poster olmak üzere 105 bildiri sunulmustur. Sempozyuma katilarak bizleri onurlandiran; arastirma sonuçlarini, bilgi ve tecrübelerini paylasan tüm katilimcilara gönülden tesekkür ederiz. Sizlerin degerli görüsleri ormanlarimizin korunmasinda etkin önlemler alinmasina katki saglayacaktir. Sempozyumun tüm paydaslarimiza, Orman Entomolojisi ve Patolojisi alaninda çalismalar yapan ilgililere faydali olmasini temenni ediyor, saygilar sunuyorum. " dedi.

"Ormanlarin korunmasi önümüzdeki süreçte önemli bir is kalemi olacaktir."

Daha sonra konusan Orman Genel Müdür Yardimcisi Yunus Seker, “Ormanlarimizin korunmasinda büyük katkisi olan üniversitelerimiz, Arastirma Enstitülerimiz ve uygulayicilarimizin bu sempozyumda bir araya gelerek görüs alis verisinde bulunmasi büyük önem arz ediyor. Akademisyenler ile uygulayicilar bu sayede yenilikleri birlikte irdeliyor ve ormanlarin korunmasina katkida bulunuyorlar.  Böylece aradaki kopukluklar da gideriliyor. Ormanlarin korunmasi, gelistirilmesi ve isletilmesi önümüzdeki süreçte önemli bir is kalemi olacaktir. 1973 yilindaki envantere göre 20,2 milyon hektar olan orman varligimiz 2012 yili sonu itibariyla 21,7 milyon hektara yükselmistir. Bunda köyden kente göçün etkisi ile meslektaslarimizin yaptigi agaçlandirma ve rehabilitasyon çalismalarinin büyük katkisi vardir.” diye konustu.

"Bes yilini tamamlamis bir üniversitenin böyle bir sempozyumu düzenliyor olmasi önemli."

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Bu tür toplantilarin düzenlenmesi, gerek düzenlenen ülke ve kurumlar bakimindan gerekse insanlik bakimindan muhakkak önemlidir. Ama bizim için bir baska önemi de bes yilini tamamlamis bir üniversitenin böyle bir sempozyumu düzenliyor olmasidir. Bu açidan duydugum memnuniyeti ifade etmek isterim. Türkiye’de üniversitelerimiz kapali devre yayin yapan unsurlar olmaktan çikmistir.  Son zamanlarda orman varligimizi iyilestirme, koruma, nitelikli hale getirme ve bunu hem tabiat varligi olarak hem de ekonomik, kültürel yönüyle ülkemizin istifadesine sunma çabalari çok büyük bir hiz kazanmistir." dedi.

Prof. Dr. Hasan Çanakçioglu’na onur belgesi verildi.

Açilis konusmalarindan sonra; saglik sorunlari nedeniyle sempozyuma katilamayan, Orman Entomolojisi ve Patolojisi alaninda birçok degerli eseri bulunan Prof. Dr. Hasan Çanakçioglu adina Prof. Dr. R. Oktay Özkazanç’a "Onur Belgesi" verildi.

Sempozyuma katkida bulunan bilim kurulu ve sponsorlara plaketleri verildi. Ayrica sempozyuma katilanlara Bartin’in geleneksel tel kirmasi, Bartin lokumu ile Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Ekibi tarafindan sempozyum anisina üretilen BARFÜM markali parfümler hediye edildi.


Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan


KKTC Orman Genel Müdürü Cemil Karzaoglu


Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Azize Toper Kaygin


Orman Genel Müdür Yardimcisi Yunus Seker


Orman Zararlilariyla Mücadele Dairesi Baskani Polat Pamuk