“Türkiye Güçlü Olursa Biz de Güçleniriz”

Yayın Tarihi : 10/05/2013

Bartin Üniversitesi ile Bartin Gazeteciler Cemiyeti tarafindan “Bartin’dan Türk Dünyasina Bakis” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Dogu Türkistan Sürgün Hükümeti Basbakan Yardimcisi Hizirbek Gayretullah, Dogu Türkistan Milli Merkezi Baskani Ismail Cengiz ile Kirim Emel Vakfi Baskani Zafer Karatay konusmaci olarak katildi. Dogu Türkistan Sürgün Hükümeti Basbakan Yardimcisi Hizirbek Gayretullah, “Her seyden önce Türkiye’nin huzur ve refah içinde yasamasi bizim en büyük arzumuz. Türkiye güçlü olursa biz de güçleniriz. Türkiye güçlü olursa Islam âlemi de güçlü olur.” dedi.

Kirim Emel Vakfi Baskani Zafer Karatay “Kirimoglu: Bir Halkin Mücadelesi” adli belgeselin fragmanini izletti. Dogu Türkistan Milli Merkezi Baskani Ismail Cengiz, Dogu Türkistan'in Çin isgali altinda olan özerk bir sürgün hükümeti oldugunu belirterek Türklerin dil, din ve egitim gibi temel haklarina yapilan müdahalelerle asimile edilmeye çalisildigini söyledi. Konferansin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a Dogu Türkistan yerel kiyafeti hediye edildi.