BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Turizmde kariyer yapmak

Yayın Tarihi : 19/04/2011

Üniversitemizde, Cumhurbaskanligi Köskü Yiyecek ve Içecek Müdürü Seyit Baskonak tarafindan 35. Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde turizm ögrencilerine “Turizmde Kariyer Yapmak” konulu bir konferans verildi. Konferansa, Vali Yardimcisi Erdogan Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Dervis Özbay, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, ögretim elemanlari ile Bartin Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi ögrencileri katildi.

Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda Bartin Meslek Yüksekokulu tarafindan düzenlenen program, Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi Ögretim Görevlisi Hande Uyar’in "Dünyada ve Türkiye’de Turizm Potansiyeli" adli sunumuyla basladi. Uyar’in ardindan söz alan Cumhurbaskanligi Köskü Yiyecek ve Içecek Müdürü Seyit Baskonak, turizmde kariyer yapmak için otellerde çalismanin önemini vurgulayarak sunlari kaydetti: “Uzun zaman boyunca yilmadan birçok küçük isletmede çalistim, her seyi yaptim. Zamanla Hilton, Sheraton gibi büyük otellerde çalistim. Su anki konumumda da son bir yildir çalismaktayim. Bu meslegi 15 yildir icra ediyorum. Bütün zor sartlarda çalisarak bu yerlere geldim. Hem okuyup hem çalistigim zamanlar da oldu. Hepsini ortak ve planli bir sekilde yürüterek buralara yükseldim. Buralara gelirken bir önceki dönemdeki hiç kimseyi unutmadim. Çünkü turizmde iletisim çok önemlidir. Benim sizlere tavsiyem, bir isletmede staj amaçli bile çalisacak olsaniz yaptiginiz isi küçümsemeyin. Ben de buralara bir anda gelmedim. Çok degisik görevlerde bulundum. Su an ise buradayim."

Konferans, daha sonra ögrencilerin Cumhurbaskanligi Köskü Yiyecek ve Içecek Müdürü Seyit Baskonak’a sordugu sorularla devam etti. Sorularin ardindan bir degerlendirme konusmasi yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Sayin Baskonak’in az önce söyledikleri, her meslek ve is için geçerlidir. Isinizi sevmek, isinizi sevmeseniz de onu dogru yapmak ve sorumluluk bilinci tasimak çok önemlidir. Bu konuda becerilerimizi ve bilgilerimizi gelistirmek noktasinda yogunlasiyoruz. Bu bakimdan ögrenciliginizi çok iyi degerlendirin, çok iyi ögrenci olun, çok iyi bilin. Çünkü çagimizin en büyük gücü ve sermayesi bilgidir.” dedi. Derslerde alinan bilgilerin gerçek hayata uygulanmasinin önemine deginen Rektör Kaplan, “Bundan sonra da alanlarinda basari kazanmis profesyonelleri sizlerle görüstürmek ve onlarin hayat tecrübelerinden yararlanmanizi istiyoruz.” dedi. Degerlendirme konusmasinin ardindan Baskonak’a hediyesi takdim edildi.