BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Tiyatroyla, “Kadina Siddet”e Dikkat Çektiler

Yayın Tarihi : 28/12/2015

Üniversitemiz ögrenci kulüpleri tarafindan “Tiyatro ve Tanisma Etkinlikleri” gerçeklestirildi. Etkinliklerin açilinda konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tiyatronun insani anlatan bir sanat oldugunu belirterek, “Tiyatronun temel amaci insani eglendirerek, egitmektir. Tiyatro, bir düz yazida ya da akademik bir makalede oldugu gibi nasihatler ve veriler üzerinden egiterek degil; insana farkli duygular uyandirarak egitmektedir. Insana gerçeklik karsisinda yapabilecekleri tiyatro ile aktarilarak, hayati anlatilir. Felsefi düsünceyi bünyesinde barindiran tiyatro, bilimsel düsüncenin gelismesine de katki saglamaktadir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülmecit Karaaslan ise toplumda yasanan sorunlara tiyatroyla dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Kadinin Kafesi, Karsi Cinsi Oldu

Erkek oyuncularin bayan oyuncular karsisinda asilmasi zor bir duvar olusturdugu oyunda, duvari asmanin zorlugu betimlendi. Psikolojik ve fiziksel siddet gören kadinin kurtulusunun yine diger kadinlarin elinde oldugu gösterildi. Duvarin yikilmasi için diger kadinlarin destek olmasinin önemi vurgulanirken, kadinin düstügü yerden kalkmasinin diger kadinlarin el uzatmasiyla olacagi canlandirildi.

b>Kadinlarin Is Hayati Tartisildi

Tiyatro Kulübü tarafindan sahnelenen oyunun ardindan, Kritik-Analitik Düsünme Kulübü, Felsefe Kulübü ve Sosyoloji Kulübü ögrencileri panelde bir araya geldi. Panelde, ögrenciler “Kadin çalismali mi, çalismamali mi?” sorusu üzerinden bir tartisma ortami olusturdu. Katilimcilarin farkli düsüncelerini aktardigi etkinlikte, kamuoyunda hâkim fikirlerin ve tabularin yikilmasi için öneriler sunuldu.