BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Sosyoloji Sempozyumu’nun Besincisi Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 09/05/2016

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafindan “Yüzyilin Sorunlari ve Sosyoloji Sempozyumu”nun besincisi yapildi. Birçok toplum bilimciyi bir araya getiren etkinligin açilisinda konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yeni bir üniversite olarak ulusal ve uluslararasi alanda birçok etkinlik gerçeklestirdiklerini söyledi. Rektör Kaplan, sosyolojinin bir bilim olarak önemine de dikkat çekerek “Sosyoloji, toplumlari anlamada çok önemli bir alandir. Toplumlarin gelecegini belirleyen düsünce ürünleri hep bu alanda gerçeklesiyor. Bizim de ülke olarak yenilik üreten düsünürlere ihtiyacimiz var. Oldukça genis ilgi alanina sahip ve disiplinler arasi çalismaya uygun bir alan olan sosyoloji, ülkemizin dinamiklerinin harekete geçirilmesi bakimindan da etkin bir yere sahiptir. Bu nedenle üniversitemizde gerçeklestirilen bu bilgi söleni, bilimsel faaliyetlerle toplumun degerlendirilmesine firsat sunmaktadir.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Delice ise alaninda yetkin önemli bilim insanlarinin etkinlikte ögrencilerle bir araya geldigini belirterek, “Sosyoloji alaninda önemli bilim insanlari bir araya gelerek tecrübelerini paylasma ve tartisma imkâni bulmuslardir. Güncel konular tartisilarak yeni fikirler ortaya konmustur. Bu, sosyoloji bilimine katki saglamanin disinda ögrencilerimiz için de önemli bir deneyim olmustur.” diye konustu.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk de gerçeklestirilen etkinlikle güncel tartismalara deginildigini ifade ederek, “Içinde bulundugumuz yüzyil, insanlik açisindan çok iç açici bir süreç olmamistir. Iste bu noktada, yasanan bu gelismelerin nedenlerini ve sonuçlarini etkinligimizdeki katilimcilarla tartistik. Yaptigimiz degerlendirmeler sosyolojinin hayatin ne kadar içinde oldugunu, toplumun degerlendirilmesi ve iyi ögrenilmesine firsat sundugunu göstermektedir.” seklinde konustu.

Sempozyumda iki gün boyunca birçok oturumda onlarca bildiri sunuldu.