Sosyal Bilimler Enstitüsüne Yeni Müdür

Yayın Tarihi : 18/03/2015

Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlügü görevine basladi. Enstitü bünyesinde tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora programlarinin yer aldigini belirten Yrd. Doç. Dr. Ceyhan, 227 yüksek lisans ve doktora ögrencisinin ögrenimine devam ettigini söyledi. Enstitüsü olarak hedeflerinin mevcut olan programlara yenilerini ekleyerek ögrenci sayisini hizla artirmak oldugunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ceyhan, enstitüdeki mevcut olan kurumsal kalite ve donanimi yükselmek istediklerini de ifade etti

1957 yilinda Erzurum’da dogan Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Iktisat-Maliye Bölümünden mezun oldu. 1978 yilinda ögretim elemani olarak Harp Okulu Komutanligi Ögretim Baskanligina tegmen olarak atanan Ceyhan, daha sonra Milli Savunma Bakanligi Komptrolörlük Daire Baskanligi, 1986-1990 yillari arasinda SKG Vakfi Denetçiligi, 1990-1992 yillarinda Kibris Türk Baris Kuvvetleri Komutanligi Bütçe Maliye Sube Müdürlügü, 1992-1996 yillarinda Elazig 8. Kolordu Komutanligi Maliye ve Bütçe Sube Müdürlügü, 1996 yilinda Kara Kuvvetleri Komutanligi Komptrolörlük Daire Baskanligi Program Inceleme ve Maliyet Muhasebesi Sube Müdürlügü görevlerini yürüttü. 1998 yilinda Kirikkale Üniversitesi Hukuk Fakültesine ögretim üyesi olarak atanan Ceyhan, burada görev yaptigi alti yil içerisinde dekan yardimciligi, enstitü müdür yardimciligi ve bölüm baskanligi görevlerinde bulundu. 2009 yilinda geldigi Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde Iktisat Bölümü baskanligi ve dekan yardimciligi yapan Ceyhan, Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlügüne atandi.