BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

SHMYO’dan Kadinlar Günü Standi

Yayın Tarihi : 08/03/2016

 Bartin Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Bartin Valiligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen “El Emegi Göz Nuru Kadinlar Günü Fuari”na katildi. Fuarda kurulan stantta, SHMYO ögrencileri ve ögretim elemanlari ziyaretçilere; bebek ve çocuklarda ilk yardim, kadinlarda aile planlamasi, çocuk gelisimi, gebelikte akilci ilaç kullanimi, evde hasta bakimi ve saglikli bir göze nasil sahip olunacagi konularinda bilgi verdi. Ayrica standi ziyaret edenlerin kan sekeri ve tansiyonlari da ölçüldü. SHMYO standinda aile planlamasi hakkinda hazirlanan brosürler de dagitildi.

Üniversitemizin standini ziyaret eden Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ve esi Nilgün Azizoglu yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve esi Hacer Kaplan da açilan standi ziyaret ederek ögrencileri çalismalarindan dolayi tebrik etti.

Ögrencilerden Anlamli Kutlama

Cumhuriyet Meydani’nda Kadinlar Günü’yle ilgili etkinlik devam ederken, ögrenciler anlamli bir ziyaret gerçeklestirdi. Kutlama alaninin yakinindaki geleneksel “Galla Pazari”na (Kadinlar Pazari) geçen ögrenciler, burada çalisan kadinlarin gününü kutladi. Bartin’in merkez ilçesine ait köylerinden getirdikleri taze ürünleri kurulan pazarda satan kadinlar, ögrencilere anlamli davranislarindan dolayi tesekkür etti. Zaman zaman duygusal anlarin da yasandigi kutlama etkinliginde ögrenciler, çalisan kadinlari, çesitli konularda bilgilendirmek için standa davet etti.