BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Sair Mahmud Dervis, Arapça Gününde Anildi

Yayın Tarihi : 28/12/2015

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Dünya Arapça Gününü Mahmud Dervis’le Kutluyoruz” adli bir panel düzenlendi. Panelde, 2008 yilinda hayatini kaybeden Filistin’in ve Arap dünyasinin en önemli sairlerinden Mahmud Dervis, siirleriyle anildi. Etkinlikte konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, siirin dili ne olursa olsun sairin derdinin ayni oldugunu belirterek “Orta Dogu’daki uluslarin kullandigi silah, siirdir. Arap edebiyatinda siirin güçlü bir kaynak oldugunu biliyoruz. Peygamber Efendimizin huzurunda okunan siirler oldugunu biliyoruz. Arap edebiyatinda siir okumanin bir ayricalik oldugu kesindir. Mahmud Dervis de bu ayricaliga sahip olarak mazlumlarin sesi olan bir sair, entelektüel ve mütefekkirdir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek ise Kur’an-i Kerim’in dili olan Arapçayi bilmemizin önemli oldugunu vurgulayarak, “Düzenledigimiz etkinliklerle Arapçaya olan ilgiyi artirmak istiyoruz.” dedi.

Hayati Anlatildi, Siirleri Okundu

Konusmalarin ardindan geçilen panelin moderatörlügünü Doç. Dr. Asife Ünal yapti. Etkinlikte Prof. Dr. Cevdet Çakmakçi, Doç. Dr. Mehmet Hakki Suçin ve Yrd. Doç. Dr. Mahmoud Mohammed Issa Qaddom, Mahmud Dervis’in hayatini farkli bakis açilariyla aktardilar. Mahmud Dervis’in siirlerinin de okundugu panel, katilimcilara tesekkür belgelerinin verilmesinin ardindan son buldu.