Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ögrencilerine Hastane Yönetimi Anlatildi

Yayın Tarihi : 12/05/2016

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan gerçeklestirilen etkinliklerde saglik profesyonelleri ögrencilerle bir araya geliyor. Bu haftaki etkinlikte Bartin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Osman Açikgöz “Hastane Yönetimi ve Organizasyonu” konusunda bir konferans verdi. Etkinligin açilis konusmasini yapan SHMYO Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, alaninda uzman kisilerin ögrencilerle bulusmasinin önemine dikkat çekerek “Ögrencilerimiz kamu hastaneleri basta olmak üzere birçok saglik kurulusuna egitime gidiyorlar. Saglik sektöründe istihdam edilecek olan ögrencilerimiz, böyle etkinliklerle is hayatina daha iyi hazirlaniyorlar. Sektörün içinde yer alan kisiler burada tecrübelerini paylasarak ögrencilerimize yol gösteriyorlar. Bu noktada alaninda uzman kisilerle ögrencilerimizi bir araya getiriyoruz.” dedi.

Ardindan konferansi veren Bartin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Osman Açikgöz ise yönetim sürecindeki resmi yapilanma, planlama, örgütleme, yönetim ve denetleme konularini anlatti. Kamu hastanelerinin yönetim sekli hakkinda da bilgiler veren Açikgöz, ardindan ögrencilerin sorularini cevaplandirdi.