Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan‘in Almanya Temaslari

Yayın Tarihi : 10/06/2009

Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Münih Teknik Üniversitesi (MTÜ) Gida Kimyasi Enstitüsü ve Bavyera Arastirma Merkezleri Birligi (BayFor-Bayerische Forschungsallianz) Baskani Ord. Prof. Dr. Harun Parlar ve ALBARDER-Almanya‘da Yasayan Bartinlilar Dernegi‘nin daveti üzerine ve refakatinde Prof. Dr. Mehmet Sabaz oldugu halde 28 Mayis – 1 Haziran 2009 tarihleri arasinda Münih ve Essen‘de incelemelerde bulundu. Prof. Harun Parlar‘la yapilan görüsmelerde, Münih Teknik Üniversitesi‘nin isbirligiyle Bartin Üniversitesi‘ne bir Gida Teknolojisi Uluslararasi Arastirma Merkezi kurulmasi konusu ele alindi. Diger taraftan, Münih Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. R. Mosandl ile yapilan toplantida Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Erasmus ögrenci ve ögretim üyesi degisimi konusunda görüs birligine varildi. Daha sonra Essen‘de bulunan Almanya‘da Yasayan Bartinlilar Dernegi‘nin düzenledigi bir kermese katilan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, burada yaptigi konusmada konuklara Bartin Üniversitesi‘nin kurulus ve gelistirme çalismalari hakkinda bilgiler verdi.