Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan “Anayasa’nin Dili Sempozyumu“nda Konustu

Yayın Tarihi : 26/04/2012

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Sheraton Otel'de Ankara Büyüksehir Belediyesi, Türk Dil Kurumu, Türkiye Yazarlar Birligi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi tarafindan düzenlenen "Anayasa'nin Dili Sempozyumu"na katildi.

Yogun bir ilginin oldugu sempozyuma ayrica Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Basbakan Yardimcilari Bülent Arinç, Bekir Bozdag, Besir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin de katildi. Sempozyumda, “Hukuk Dili Baglaminda Anayasa Dili” konulu bir konusma yapan Rektör Kaplan, "Anayasa metninin dili, ortalama insan algisina hitap eden nitelikte olmalidir.” diye konustu.

Rektör Kaplan’in bildiri sundugu oturuma Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kurucu Dekani Prof. Dr. Mustafa Koçak, Atilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. H. Levent Göker, sair ve yazar Hilmi Yavuz katildi.