Rektörümüz 20. Yil Panelinde

Yayın Tarihi : 11/10/2011

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Valiligi tarafindan Bartin'in il olusunun 20. yili sebebiyle düzenlenen panele katildi. Panele Bartin Valisi Isa Küçük, Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakani Zeki Çakan, eski milletvekilleri Pertev Asçioglu, Asim Kulak ve Haci Ibrahim Kabarik ile eski Vali Erdogan Doganay, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Bartin'da görev yapan yöneticiler ve ilgili konuklar katildi. Açilis konusmasini yapan Bartin Valisi Isa Küçük, Üniversitemizle ilgili olarak "Bize göre bu 20 yillik sürede gelismelerin içinde en önemli konulardan bir tanesi Bartin'da Üniversitenin kurulmasidir. 2008 yilinda kurulmus olan Üniversitemiz yaklasik 3 yillik süre içerisinde çok önemli çalismalar yapmistir. Gerek kendi akademik kadrosunu ve yönetim kadrosunu olusturmakta, gerekse yeni kurulacak yerleske alaninin belirlenerek bu yörenin imar planin yapilanmasinda kamusallastirma çalismasinin tamamlanmasinda gerçekten önemli bir yol kat etmistir." diye konustu.
Vali Isa Küçük'ün konusmasinin ardindan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, TBMM Eski Baskani Cahit Karakas, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakani Zeki Çakan, eski milletvekilleri Pertev Asçioglu, Asim Kulak ve Haci Ibrahim Kabarik ile Milletvekili Yilmaz Tunç'un katildigi oturuma baskanlik yapti. Daha sonraki oturumlarda ise Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Arslan Bartin'in iktisadi geçmisi hakkinda bildiri sundu. Daha sonraki oturuma Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Metin Saribas oturum baskani olarak katildi.