Rektör Kaplan Kamu-Üniversite ve Sanayi Isbirligi Toplantisina Katildi

Yayın Tarihi : 14/11/2013

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Zonguldak’ta düzenlenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin 2023’e 10 kala Kamu-Üniversite ve Sanayi Isbirligi’nin 20. Bölgesel Toplantisina katildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Müstesari Prof. Dr. Ersan Aslan'in yaptigi panele, Bartin Valisi Ali Çinar, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Karabük Valisi Izzettin Küçük, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Genel Müdürü Cevahir Uskurt, Zonguldak Belediye Baskani Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardimcisi Orhan Uzun, Karabük Üniversitesi Rektör Yardimcisi Ibrahim Kadi, Bartin TSO Baskani Cihat Çakir katildi.

Tesvik yasasinin bölge için önemli oldugunu vurgulayan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Filyos Projesinin gerçekten bölgemize ciddi bir açilim saglayacagini düsünüyorum. Fakat bunlar hem siyasi iradenin, hem de bölgede hükümetimiz adina görev yapan mahalli idarelerin inisiyatifinde olan konulardir. Bu konuda bizi en çok ilgilendiren husus 4691 sayili Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Kanunu’dur. Bizim sanayi ile isbirligi kurma noktasindaki en büyük dayanaklarimizdan ve çikis noktalarimizdan birisidir.” diye konustu.