Rektör Uzun STK’larla Buluştu

Yayın Tarihi : 28/12/2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Bartın’daki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle ile bir araya gelerek 2018-2022 Stratejik Planına ilişkin istişare toplantısı yaptı. Toplantıda üniversitemizin hazırlanmakta olan stratejik planına değinen Rektör Uzun, STK’ların dış paydaşlarımız arasında önemli bir yeri olduğunu söyledi. STK’ların görüş ve önerilerine üniversite olarak her zaman açık olduklarını belirten Rektör Uzun, bu toplantıların belli aralıklarla gerçekleşeceğini bildirdi.

İç ve dış paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz

Günümüzde üniversitelerin farklı işlevlerinin olduğunu vurgulayan Rektör Uzun, “artık üniversiteler bazı konularda uzmanlaşma konusunda gayret sarf etmektedir. Belli konularda ve çalışma sahalarında çalışmaları arttırmak tüm üniversitelerimiz için elzemdir. Üniversitelerde ihtisaslaşma bölgesel kalkınmaya da ciddi anlamda fayda sağlamaktadır. Çünkü üniversitelerin belli konularda ihtisaslaşması doğrudan bölgenin kaynakları ile ilişkilidir. Biz de Bartın Üniversitesi olarak bölgemizin kaynaklarına uygun olarak ihtisaslaşma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken sürdürülebilir atılımlar yapabilmek için iç ve dış paydaşlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

Rektör Uzun’un konuşmasının ardından STK temsilcileri Bartın Üniversitesinin paydaşlara vermiş olduğu değerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.