Rektör Uzun Güzelcehisar Projesini İnceledi

Yayın Tarihi : 27/12/2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleriyle birlikte Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahili'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama alanında incelemelerde bulundu. İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar’ın da bulunduğu gezide proje yetkililerinden bilgi aldı.

Proje hakkında konuşan Rektör Uzun, “Burada özverili bir çalışma olduğunu görüyoruz. Bu projenin şehrin turizm potansiyelini daha da artıracağına inancımız tamdır. Bu nedenle başta Sayın Valimiz Nusret Dirim olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Üniversite olarak projenin ikinci etabı ile ilgili çalışmalara katkı vermeye her zaman hazır olduklarını vurgulayan Rektör Uzun bu konuyla ilgili Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve öğretim üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Şehrimize değer katan, sürdürülebilir projelere önem veriyoruz

Şehirle bütünleşmeye ve bölgesel işbirliğine önem verdiklerini belirten Rektör Uzun, “Üniversite olarak sürekli iyileşmeyi ilke edindik. Bu bakımdan gerçekleştirdiğimiz her türlü projede daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Güneş bizim için hergün yeniden doğuyor. Şehrimize değer katan, sürdürülebilir projeler geliştirmeye son derece önem vermekteyiz” diye konuştu.

Proje alanındaki gezinin ardından Güzelcehisar Köyü Muhtarı Necmi Uyan ve köy sakinlerinin görüşlerini dinleyen Rektör Uzun, 87 yaşındaki Ahmet Bildirici ile uzun süre sohbet etti.