BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Kaplan’dan Son Ders

Yayın Tarihi : 18/05/2016

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesinden bu yil mezun olacak ögrenciler son derslerini isledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan derste, edebiyat ve insani degerler konularinda paylasimlarda bulundu. Mesleginin 45’inci yilinda tecrübelerini ögrencilerine aktaran Rektör Kaplan, “Ögrencilerimiz ülkemizin gelecegi olarak çok çalismak durumundadir. Hayatlarinin en verimli dönemlerinde üretken olmali, ortaya yeni bir seyler koyacak bilinçte olmalilar. Ögrencilerimiz çalismayi hayat tarzi olarak görmeli, ülkemizi layik oldugu yere tasimalilar.” dedi.

Ögrencilerin ögretim elemanlariyla yakin iletisim içinde olmasinin önemine vurgu yapan Rektör Kaplan, “Biz ögrencilerimizle derste, ders disinda, konferans salonlarinda, sempozyumlarda, toplantilarda her an yakin olabilmeliyiz. Bu yakinlik ölçüsünde onlarin ögrenme potansiyellerini gelistirme imkânlarimiz artar. Ögrencilerimizin de hocalarindan daha fazla yararlanma imkâni ortaya çikar. Çagdas egitim ve ögretim, hocanin ve ögrencinin birlikteligini esas alan bir sistemdir.” diye konustu.

“Son Derste En Yetkin Kisileri Konusur”

Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Delice ise son derste son sözlerin söylendigini kaydederek, “Ögrencilerimiz dört yil boyunca birçok derse girdi. Temel dersleri ve alan derslerini alarak ögrenimlerinin sonuna geldiler. Mezuniyetlerine sayili günler kala Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’dan son derslerini almalari çok önemli. Çünkü ileride bugünlerden bahsedilecek, bu derslerle övünülecektir.” seklinde konustu.

Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi etkinlik, Rektör Kaplan’in sorulari cevaplandirmasiyla son buldu.