Rektör Kaplan, Ata Yurdunda Mehmet Akif Ersoy’u Anlatti

Yayın Tarihi : 15/03/2016

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Arnavutlukun baskenti Tiranda gerçeklestirilen “Ata Yurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararasi Sempozyumu”na katildi. Sempozyumda basta Türkiye, Arnavutluk ve Bosna Hersekten olmak üzere çok sayida akademisyen ve edebiyatçi yer aldi. Iki gün süren etkinlikte Mehmet Akif Ersoyun hayati, düsünceleri ve eserleri farkli bakis açilariyla katilimcilara aktarilirken Rektör Kaplan da “Safahatta Aydin Tipi” adli sunumunu gerçeklestirdi. Milli Sair’in ata yurdunda anilmasinin önemine dikkat çeken Rektör Kaplan, “Her milletin tarihinde derin izler birakmis önemli sahsiyetler vardir. Türk milletinin tarihinde ve gönlünde ise bu izleri Mehmet Akif Ersoy birakmistir. Mehmet Akif Ersoy sadece Istiklal Marsi’mizin yazari degil, ayni zamanda sahsiyeti ve eserlerinde bize sunduklariyla örnek bir kisiliktir. Onu ve eserlerini anlamak ve anlatmak bakimindan ata yurdu Arnavutlukta düzenlenen sempozyum oldukça önemlidir.” dedi.

Rektör Kaplan, Milli Sair’in “Safahat” adli eserini okumamiz ve anlamamiz gerektigini de kaydederek “Mehmet Akif Ersoyun büyük bir insan oldugu, gün geçtikçe anlasiliyor. Akifin Safahat adli eseri okunmali ve okutulmalidir. Okundugunda görülecektir ki orada tek bir cümle bile bosa söylenmemistir. Milli Sair’imiz hayatinda ne söylediyse hak ve adalet yolunda, dogru olarak söylemistir. Bu üslubuyla birçok saire, yazara da ilham olmustur.” diye konustu.

Gerçeklestirilen sempozyum, Egitim-Bir-Sen ile ALSAR Vakfi isbirligiyle düzenlendi.