BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Kaplan, Kitap Fuari’nin Onur Konuguydu.

Yayın Tarihi : 12/10/2012

Bartin Belediyesi 16. Kitap Fuari’nin bu yilki onur plaketi, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a verildi. Kitap Fuari’nda kendilerini onur konugu olmaya layik gören Belediye Baskani Cemal Akin ve ekibine tesekkür ederek konusmasina baslayan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Kitabi kutsal sayan bir gelenekten, medeniyetten ve bir düsünce dünyasindan geliyoruz. Dedelerimizi, babaannelerimizi, okuma yazmasi olmayan insanlari bir an gözümüzün önüne getirelim. Kitaba nasil saygi gösterdiklerini, evlerinde ekmege gösterdikleri saygiyla esdeger tuttuklarini hepimiz biliyoruz. Çünkü bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz, bizim inancimiz bilenle bilmeyeni bir tutmuyor ve bizim insanimiz, okuma yazma bilmeyeni de olsa, bunun bilincinde ve takdirindedir.” diye konustu.

Çocuklarimizi kitaptan uzaklastiran bir yapiyla karsi karsiyayiz

Dört yil öncesinden bu yana Bartin’da kitap fuarlarina ilginin giderek arttigina tanik oldugunu belirten Rektör Kaplan, “Bartin’imizda keske bu kitap fuarlarini daha çok yapsak, kitapla dostlugumuzu daha da kuvvetlendirsek. Okuyanla okumayan insan arasindaki farki görmek her zaman mümkündür. Kitabi kutsal sayan bir gelenekten geliyor olmamiza ragmen, belki egitim sistemimizden kaynaklanan birtakim zorunluluklar nedeniyle, ne yazik ki, çocuklarimizi kitaptan sogutan, kitaptan uzaklastiran bir yapiyla karsi karsiyayiz.” dedi.

Çocuklarimiz, yaramazlik yapacak ortamlardan bile uzak kaldilar

Çocuklarin günümüzde çocukluklarini gerçek anlamda yasamadigini belirten Rektör Kaplan, “Umalim ve temenni edelim ki pek yakin bir zamanda sinav sistemimiz bugünkü yapisindan uzaklasmis olsun. Çocuklarimiz daha çok oynasinlar, daha çok okusunlar ve çocukluklarinin farkina varsinlar. Bir sair agabeyimiz, bir fen lisesinde ögretmen oldugu halde ögrencilerine ‘Bu kadar çok ders çalisilmaz ki, birazcik da yaramazlik yapin’ demis. Hakikaten bugün bizim çocuklarimiz, çocuklugun yaramazligini yapacak psikolojik ortamlardan bile uzak kaldilar. Bu, ne onlarin ne de onlarin ailelerinin suçudur. Sistemle alakali birtakim sikintilarimiz vardir. Bunlar düzeldigi zaman çocuklarimiz daha çok okumaya vakit bulacaktir.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a onur plaketi verildi. Bartin Belediyesi 16. Kitap Fuari’nin açilisina Vali Bülent Savur, Belediye Baskani Cemal Akin, protokol üyeleri ile çok sayida ziyaretçi katildi.

Haber ile Ilgili Video

Haber ile Ilgili Görseller