BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Prof. Dr. Karagözoglu: “Akilli Telefonlari Akilli Kullanmak Lazim“

Yayın Tarihi : 02/03/2015

Bartin Üniversitesi tarafindan ögretim elemanlari, idari personeller ve ögrencilerin zamanlarini daha etkin kullanimi amaciyla “Zaman Yönetimi” konulu seminer düzenlendi. Üniversitenin konferans salonunda gerçeklestirilen programa konusmaci olarak katilan Istanbul Medeniyet Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Karagözoglu, planlama yapmanin öneminden bahsederek mutlulugun basariyla, basarinin da zamani iyi planlamakla olabilecegini ifade etti. Prof. Dr. Karagözoglu, zamanin insanlara verilen ‘kit’ bir kaynak oldugunu kaydederek, “Günümüzün zor sartlarinda zaman yönetimi daha etkin bir sekilde kullanmak gerekmektedir. Çünkü insanlar ayakta kalabilmek için zamanla yarismaktadirlar.” seklinde konustu.

Prof. Dr. Karagözoglu, yeni iletisim teknolojileri karsisinda harcanan zamanin çagin en büyük hastaligi oldugunu vurguladi. Özellikle sosyal medyanin yanlis amaçlarla kullanilip zamanin bosa harcandigini dile getiren Prof. Dr. Karagözoglu, “Öncelikle akilli telefonlari akilli kullanmak gerekiyor. Cebe kadar giren teknolojiyle her yerde her an bu kadar çok vakit harcamamak gerekir. Bunun yaninda, telefon ile bilgisayardaki takvim programi uyumlu olmalidir. Uzun vadeli tarih tespitlerinin sakincalari unutulmamali. Ajanda, akilli telefon veya ilgili bilgisayar programinin düzenli ve etkili bir sekilde kullanilmasi saglanmali ve bu programlar üzerinde gerektiginde denetim yapilmalidir.” dedi.

Yogun katilimin gerçeklestigi seminer sonunda, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. Karagözoglu’na tesekkür etti.