Prof. Dr. Bahattin Karagözoglu’ndan “Tasarim, Girisimcilik ve Egitim“ Konferansi

Yayın Tarihi : 04/04/2012

Bartin Üniversitesinde, Melik Abdulaziz Üniversitesi Biyomedikal Mühendisligi Bölümü Baskani Prof. Dr. Bahattin Karagözoglu tarafindan "Tasarim, Girisimcilik ve Egitim" konulu bir konferans verildi. Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Galip Said, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogullari, Daire Baskanlari ve ögrenciler katildi.

Prof. Dr. Bahattin Karagözoglu konferansta; egitim, ögretim ve bilgi degerlendirme yollari; akil, zekâ ve çoklu zekâ; nitelikli egitim, tasarim, tasarim süreci ve girisimcilik konularinda katilimcilari bilgilendirdi. Karagözoglu; insanin sahip olma, yirticilik, biyolojik ve sezgi olmak üzere dört vasfinin oldugunu söyledi. Insanoglunun kendi sahsi kabiliyetlerini artirmak için alet ve yöntemler gelistirdigini anlatan Karagözoglu, "Mühendislik, teknolojinin gelisimi ve topluma uyarlanmasidir. Nicelikli egitimden ziyade nitelikli egitim daha önemlidir. Bütün egitimlerde önemli olan tasarimdir. Tasarim, ancak tasarlanarak ögrenilebilir. Uluslararasi girisimcilik indeksi ve hayatta mutlu olmak için hayati oldugu gibi kabul etmek gerekir." dedi.