BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Rektör Yardimciligina atandi

Yayın Tarihi : 15/10/2012

Bartin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Bartin Üniversitesi Rektör Yardimciligina atandi. 1971 yilinda Karaman`da dogan Prof. Dr. Ali Naci Tankut; ilk, orta ve lise ögrenimini Karaman`da tamamladiktan sonra 1989 yilinda Istanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümüne kayit yaptirdi. Ayni bölümden 1993 yilinda mezun oldu. Mezuniyetini müteakip Milli Egitim Bakanliginin yurt disinda yüksek lisans ve doktora egitim bursu için açmis oldugu sinavi kazandi. Ortadogu Teknik Üniversitesi tarafindan verilen alti ay süreli Ingilizce dil kursuna katildi. Subat ve Eylül 1995 tarihleri arasinda, Amerika’nin Oregon eyaletinde bulunan American Language Academy`nin yedi aylik dil kursunu tamamladi.

Ocak 1996 tarihinde yüksek lisans ögrenimi için davet alarak basladigi State University of New York, College of Environmental Science and Forestry, Wood Products Engineering bölümünden Aralik 1997’de mezun oldu. Bu üniversiteden mezun olduktan sonra Indiana eyaletinde bulunan Purdue University Forestry and Natural Resources bölümünde doktora egitimine Ocak 1998’de basladi. Mobilya mekanigi konusunda dünyaca ünlü Prof. Dr. Carl A. Eckelman`in gözetimi altinda bu egitimini Aralik 2001 tarihinde tamamladi. Mart 2002’de Türkiye`ye döndü.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartin Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümünde Arastirma Görevlisi Doktor unvaniyla Nisan 2002’de çalismaya basladi. Kasim 2002’de Yardimci Doçentlige, Mart 2006’da Doçentlige yükselmis ve ayni yilin eylül ayinda bu kadroya atanmistir. Prof. Dr. Ali Naci Tankut 2011 yilinda Profesör unvani almis ve o kadroya atanmistir. Ali Naci Tankut evli ve iki çocuk babasi.