Peyzajcilardan Filyos Kiyi Bandi Peyzaj Tasarim Projesi

Yayın Tarihi : 13/04/2011

Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Cengiz koordinatörlügünde lisansüstü egitim ögrencileri Gonca Kaya (Doktora), Bahadir Erkisi (Yüksek Lisans) ve IV. Sinif ögrencileri Y. Alper Topkaya, M. Cemil Aktas ve Ismail Çakir tarafindan hazirlanan Zonguldak Filyos Beldesi Kiyi Bandi Peyzaj Tasarim Projesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Filyos Belediye Baskani Ömer Ünal, Belediye Meclis Üyesi Selami Köktürk ile Fen Isleri Müdürü Hayati Onur’a maket ve paftalarla tanitildi.

Olusturulan proje ile, Filyos’un dogusunda Bizans döneminden kalma sur ve antik liman kalintilari bulunan yaklasik 2 km uzunlugundaki alanin, yapilacak düzenlemelerle ekolojik degerlerinin korunarak turizme kazandirilmasi ve halkin dinlenme ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde degerlendirilmesi öngörülüyor