Peyzajcilardan Arnavutköy Belediyesine proje

Yayın Tarihi : 14/04/2011
Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri, Arnavutköy Belediyesi Tasoluk Mevkii Semt Parki Peyzaj Tasarim Avan Projelerini Arnavutköy Belediyesi Baskan Yardimcisi ve Büyüksehir Belediye Meclisi Üyesi Melih Genç’e sundular. 55 ögrencinin 55 farkli tema üzerine gelistirdigi 55 farkli proje, Arnavutköy Belediyesi ile Istanbul Agaç Anonim Sirketi’nin sponsorlugunda ve Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Çelikyay ile Yrd. Doç. Dr. Bülent Cengiz koordinatörlügünde gerçeklestirildi. Ögrencilerin 27 Subat - 3 Mart 2011 tarihleri arasinda gerçeklestirdigi teknik gezi sirasinda yaptiklari incelemeler sonrasinda olusturduklari avan projeler, yil içi projesi olarak degerlendirilecek; dönem sonuna kadar hazirlanacak olan kesin projeler, haziran ayi içerisinde ilgili Belediye Baskanligina tekrar sunulacak.

Arnavutköy Belediye Baskanligi ile Agaç Anonim Sirketinin, projeleri degerlendirmesi sonucunda dereceye girenlere ödül verilecek. Projeler hakkinda konusan Arnavutköy Belediye Baskan Yardimcisi Melih Genç, “Bartin Üniversitesi ile beraber bir çalisma yapmak istedik. Çalismalari umdugumdan çok daha iyi buldum. Ögrenciler daha önce ilçemizi ziyarete gelmislerdi. O ziyaret sirasinda, projede ön plana çikarmak istedigimiz seyleri ögrencilerimize sunduk. Çalismalari avan proje asamasindayken bizi davet ettiler. Ekibimizle beraber çalismalari gördük. Uygulanabilir nitelikte olan çalismalardan karma bir sekilde olusturulabilecek projeler de bulunuyor. Bu çalismalari yöneten hocalarimiza da çok tesekkür ediyoruz.” dedi.