Peyzaj Mimarligi ögrencileri ve ögretim üyeleri Italya’dan döndü.

Yayın Tarihi : 24/08/2009

Padova ve Bartin Valilikleri arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanligi'nin destekleriyle 18 Temmuz 2009 günü Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Italya'ya giden 25 Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencisi ve 5 ögretim üyesi 27 Temmuz 2009 günü yurda döndü. Padova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Mimarlik, Sehircilik ve Rölöve Departmanlari'nda düzenlenen iki çalistaya katilan ögrenciler ve ögretim üyeleri, bu toplantilarda Amasra ve Bartin'la ilgili olarak yaptiklari sunumlarda AB 7. Çerçeve Programi destekleriyle tarihi çevre koruma ve gelistirme konularinda Bartin ve Amasra için ortak proje gelistirme olanaklarini tartistilar. Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Raffaele Cavalli, Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Paolo Semenzato, Padova Üniversitesi Mimarlik, Sehircilik ve Rölöve Bölümü ögretim üyeleri Prof. Vittorio Pollini ve Prof. Edoardo Narne, bu önerilere sicak baktiklarini ve önümüzdeki dönemlerde bu konudaki girisimlerin devam edebilecegi görüslerini dile getirdiler. Padova Üniversitesi'ndeki etkinliklerin ardindan Prof. Ugo Silvello ile birlikte (Padova'dan Bartin'a gerçeklestirilen ilk bisiklet turunun sponsoru olan) La Fornace bisiklet fabrikasi ziyaret edildi. Daha sonra Fontaniva Belediyesi'nde düzenlenen toplantida Belediye Baskani Marcello Mezzasalma, Bartin ve Fontaniva arasindaki dostluk köprüsü hakkinda bir konusma yaparak ayni gün Bartin Belediyesi'nden gelen 11 kisilik ikinci bir grupla birlikte katilimcilara çesitli armagan ve ikramlarda bulundu. Resmi programin tamamlanmasinin ardindan katilimcilar, Floransa-Pistoia'da bulunan Peyzaj fidanliklarini ziyaret ederek üretim ve pazarlama hakkinda bilgi aldilar. Daha sonra Floransa ve Roma Çevresi'ndeki klasik bahçelerde ve tarihi mekanlarda incelemelerde bulunan katilimcilar, 27 Temmuz 2009 Pazartesi günü Bartin'a döndüler.