“Pedagojik ve Ekolojik Yaklasim ile Düzenlenmis Çocuk Mekanlarinda Avrupa Deneyimi“ Projesi

Yayın Tarihi : 16/02/2009

Avrupa Birligi Topluluk programlarindan biri olan, Mesleki Egitimi Gelistirme ve Yayginlastirma amaçlarini tasiyan Leonardo da Vinci (LDV) Programi 2008 teklif çagrisi uyarinca Bartin Üniversitesi Bartin Meslek Yüksekokulu’nca, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik programlari merkezi baskanligina yapilan Pedagojik ve Ekolojik Yaklasim ile düzenlenmis Çocuk Mekanlarinda Avrupa Deneyimi adli proje basvurusu kabul edilmistir. Bartin Valiligi Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlügü AB Proje Danismani Simten Birsöz’ün esgüdümünde uygulanan proje, Almanya’nin Leipzig kentinde 14 kisilik bir heyet halinde gerçeklestirilecektir. Bu alanda iyi uygulamalarin tespiti, Ilimiz ve Ülkemiz için uygulanabilirliginin degerlendirilmesi amaçlarinda yogunlasan proje gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisi ile uygulamaya baslamistir.

Türkiye genelinde çocuklara doga ve çevreyi tanimayi, korumayi yasayarak ögrenmelerini saglayacak pedagojik (deneyim) ve ekolojik (doga) yaklasim ile düzenlenmis mekanlarin (okul bahçeleri, çocuk çiftlikleri, macera bahçeleri, orman, yesil patikalar ve inceleme ve egitim bahçeleri) düzenlenmesi ve tüm devlet okullarinda uygulamali ekoloji temelli yaklasimin olusturulmasina ve gelistirilmesine ön ayak olmak ve ülke genelinde yayginlastirilmasini hedefleyen proje 19-26 Nisan 2009 tarihlerinde Ortak kurulus Wisamar GbR ve Bartin Valiligi’nden Vali Yardimcisi Süleyman Deniz, Bartin Meslek Yüksekokulu’ndan Prof.Dr. Sümer Gülez, Yrd. Doç.Dr. Ayse Özdemir, Ögr. Gör. Canan Cengiz, Bartin Orman Fakültesi, Peyzaj Mimarligi Bölümü’nden Ögr.Gör. N.Burçin Karakas, Ars. Gör. Sevgi Görmüs, Il Çevre ve Orman Müdürlügü’nden Müdür Zeki Saltu Bartin Ili Özel Idare Genel Sekreterligi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü’nden M.Levent Çam, Bartin Egitim ve Kültür Dernegi’nden Doç.Dr. Erdogan Atmis, Il Milli Egitim Müdürlügü’nden Ögretmen Ali Riza Yilmaztürk, Toplam Kalite Yönetimi Il Formatörü Kadriye Yolcu, ,Bartin Belediyesi’nden Tekniker Aliye Yilmaz, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlügü Beden Egitimi ve Spor Bölümü’nden Okutman Mustafa Gelen ve Bartin Anadolu Kiz Meslek Lisesi ve Kiz Meslek Lisesi’nden Rehber Ögretmen Mehtap Özprangakoç’un katilimlari ile Almanya’nin Leipzig kentinde gerçeklestirilecektir.