BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Otelcilik Sektörünün Önde Gelen Markalari Bartin Üniversitesinde

Yayın Tarihi : 11/03/2014

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafindan düzenlenen 1. Turizmde Istihdam ve Kariyer Günlerine Turizm ve Otelcilik Sektörünün önde gelen markalari konuk oldu. Etkinlikte World Of Wonders, Starlight&Sunrise, Papillon, Kirman ve Marti Myra oteller zincirlerinin yöneticileri ögrencilere turizmde kariyer olanaklari konusunda ögrencilere sunum yapti. Etkinlige Kastamonu Üniversitesi Cide Rifat Ilgaz Meslek Yüksekokulu, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Meslek Yüksekokulu ögrencileri de katildi.

Etkinligin ilk konusmasini yapan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi Ögretim Görevlisi Hande Uyar, “Turizm sektörü yaygin bir biçimde gelir, is ve vergi gelirlerinin olusturulmasinda, ödemeler dengesi problemlerinin hafifletilmesinde, bölgesel ve ulusal ekonomik gelismelere katkida bulunulmasinda rol oynayan önemli bir faktör olarak yerini almistir. Bunun yani sira turistlerin yaptigi konaklama, yeme içme, ulasim, hediyelik esya, giyim gibi 11 farkli alanda harcama 21 farkli sektörü etkilemektedir. Bu durum turizm sektörünün istihdam yaratma konusundaki etkinligini açikça göstermektedir. Ülkemizde 2013 yolunda 32 milyar dolar gelir kazandiran bu sektörde nitelikli is gücüne olan ihtiyaç yadsinamaz. Üniversitelerin nitelikli is gücünün yetistirilmesi ise ancak üniversite sektör isbirligi ile saglanabilir.” dedi.

Açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Günümüzde Turizm sektörü ihtiyaci olan nitelikli is gücünü çekme noktasinda ciddi bir rekabet içerisindedir. Bu bakimdan ögrencilerimizin mesleki hayata hazirlanma konusunda bu tür etkinliklerin çok büyük faydasi var. “ diye konustu. Konusmalarin ardindan Otel yöneticileri ögrencilere turizmde kariyer konusunda seminer verdi.  Ögrenciler otellerin açtiklari standlarda otellere staj ve is basvurusunda bulundu. Etkinlige Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Prof. Dr. Ismail Ceritli, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun katildi.


Rektör Prof. Dr. Ramazan KAPLAN


MYO Müdürü Prof. Dr. Metin TUNAY plaket verirken


Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat DURSUN plaket verirken