BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Ortak Yasama Kültürü ve Felsefesi” Konusuldu

Yayın Tarihi : 24/12/2014

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi ve Türk Felsefe Dernegi isbirligi ile "Ortak Yasama Kültürü ve Felsefesi" konulu panel düzenlendi. Türk Felsefe Derneginin “Ortak Yasa Kültürü ve Felsefesi” projesi kapsaminda sekiz üniversitede etkinlikler düzenlendi. Bu panellerden biri de Bartin Üniversitesinde düzenlendi.

Panelin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bizler imparatorluk kültüründen gelen ve asirlardir birarada kardesçe yasayabilmis bir neslin evlatlariyiz. Amacimiz düsünce üreten bireyler yetistirmektir. Bunu gerçeklestirdigimizde daha özgür bir toplum, birarada yasama kültürünü daha çok benimsemis bir toplum haline gelecegiz.” diye konustu.

 

Prof.Dr.Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi Rektörü

Toplumda demokrasi kültürünün ve bilincinin gelismesini amaçlayan panelde farkliliklara saygi, baskalarinin fikirlerini ifade etmelerine firsat tanima, farkli bakis açilarinin birbirlerini ötekilestirmeden birarada yasamasi gibi konular yer aldi. Üniversite gençliginde birlikte yasama felsefesi ve kültürünün olusmasina katki saglanmasinin amaçlandigi etkinlikte mezhepsel, siyasal, etnik kutuplasmalarin önlenerek uzlasma egiliminin artmasina katkida bulunulmasi hedeflendi.

Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek’in yönettigi panelde Türk Felsefe Derneginden Prof. Dr. Ahmet Inam, Prof. Dr. Ismail Köz, Doç. Dr. Levent Bayraktar, Doç. Dr. Fulya Bayraktar konusmaci olarak katildi.