Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümünden Yerel Yönetimlere Destek

Yayın Tarihi : 12/03/2015

Beykoz Belediyesi tarafindan yürütülmekte olan “Riva Vadisi Bölgesel Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkinma Projesi” çalismalarina Bartin Üniversitesi Orman Fakültesinden destek geldi. Peyzaj Mimarligi Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs, Arastirma Görevlileri Gizem Cengiz Gökçe ve Ahmet Ergün ile ögrencilerin de aralarinda bulundugu ekip, Beykoz Belediye Baskani Yücel Çelikbilek'i ziyaret ederek yapilacak çalisma hakkinda bilgi alisverisinde bulundu. Ardindan, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Imar ve Sehircilik Müdürlügü yetkilileriyle proje alaninda gözlem yapan üniversite ekibi gerekli planlamalari yapmak için notlar aldi. Yapilan ilk çalismalarda, Riva Deresi koruma bandinin önemine dikkat çekilerek, suyun güvenligi ve kalitesinin saglanmasi, çevresel kalkinmanin tesviki ve bölgesel kimligin devamliligi noktasinda öneriler gelistirildi.

Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar danismanliginda yürütülen diger çalisma ise, Antalya'nin Manavgat ilçesinde gerçeklestirildi. Manavgat Belediyesinin daveti ile 2015 yilinda projelendirilecek üç alan için alan arastirmasi yapan Yrd. Doç. Dr. Artar ve ögrencilerden olusan ekip, Tasagil ve Çaglayan Mahallelerinde bazi analizler gerçeklestirdi. Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Veli Ortaçesme ve Ögretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Atik’i de ziyaret eden üniversite ekibi, yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Yapilan planlamalarin ardindan projelerin, önümüzdeki günlerde belediyeler tarafindan ihaleye çikarilacagi bildirildi