BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü 3. sinif ögrencileri “Çaglayan Piknik Alani Peyzaj Düzenleme“ projelerini tanittilar.

Yayın Tarihi : 20/01/2010

Peyzaj Mimarligi Bölümü 3. sinif ögrencileri PEM 317 Peyzaj Tasarimi Proje III dersi kapsaminda gerçeklestirdikleri "Çaglayan Piknik Alani Peyzaj Düzenleme" projelerini, yariyil sonu sinavi olarak sinav jürisi önünde tanittilar ve savundular. Ders sorumlulari Prof. Dr. Sümer Gülez ve Yrd. Doç. Dr. L. Gürkan Kaya ile arastirma görevlileri olarak Dr. Sirin Dönmez ve Emine Kahraman'in jüri üyesi olarak görev yaptigi sinavin ilk sunuslarina, Bartin Belediye Baskani Sayin Cemal Akin ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan katilmislardir.

Kisa bir açilis konusmasi yapan Prof. Dr. Sümer Gülez; 50 ögrencinin ikiserli gruplar halinde maketleriyle birlikte 25 proje ürettiklerini, bu projelerden uygun olanlardan birinin Bartin Belediyesi tarafindan uygulanabilecegini söyledi. Daha sonra ögrenciler tarafindan alanin bir tanitimi yapilarak halkla yapilan anket sonuçlari ve arazi üzerinde yapilan sörvey çalismalari anlatildi. Ögrenciler projelerini sundular ve jüri üyelerinin sorularini cevapladilar.

Sunumlardan sonra Belediye Baskani Cemal Akin kisa bir konusma yapti. "Çaglayan Piknik Alani peyzaj düzenlemesinden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Bundan muhakkak faydalanacagiz. Bartin'da gezilecek alanlar pek fazla degil. Onunla ilgili çalismalar yapiyoruz. Kent Ormani olusturmaya çalisiyoruz. Insallah üniversitemizle beraber yapariz. Ben Bartin Belediyesi!nin üniversitemizle iç içe olmasini arzu ediyorum. Rektör hocamla zaman zaman görüs alisverisinde bulunuyoruz. Bartin Belediyesi olarak üniversitemizin, saygideger hocalarimizin ve siz genç kardeslerimizin emrinizde oldugumuzu, bütün imkanlarimizdan faydalanabileceginizi, hiç çekinmeden gelebileceginizi ifade etmek istiyorum. Belediye sizlerindir. Bunu bilmenizi arzu ediyorum. Her zaman bize ulasabilirsiniz. Üniversite egitim anlaminda, belediye de hizmet anlaminda önemli birimlerdir. Ikisini birlestirirsek Bartin'da çok iyi seyler yapacagimiza inaniyorum" dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da ögrencileri çalismalarindan dolayi kutladi. Prof. Dr. Kaplan yaptigi konusmasinda "Ögrencilerimizi bu güzel çalismalarindan dolayi kutluyorum. Ayrica onlari yetistiren hocalarina tesekkür ediyor ve kutluyorum. Bizim su anda ki bürokrasi olarak birlikteligimiz gerçekten son derece güzel bir düzeydedir. Valiligimizle, belediye baskanimizla, kamu kuruluslarimizla son derece güzel bir uyumumuz var. Ve bu uyumu her birimiz kendi ihtisas alanlari bakimindan Bartin'imizin kalkinmasinda, ilerlemesinde, güzellesmesinde, ülkemizin gelismesinde ve ülkemizin dünyada söz sahibi olmasi noktasinda gayretler hep devam edecektir ve zamanla daha güzel isler yapilacaktir" seklinde konustu.

Ögrencilerin projelerini sunmalarinin ardindan Sinav Jürisi tarafindan yapilan degerlendirme sonunda birinci proje Eda Demir,Merve Peker'in hazirladigi proje seçildi. H. Gizem Dalar,Ziynet Yigit projesi ikinci, Tayfun Kizildag,M. Cemil Aktas projesi üçüncü, Gamzegül Kurt, Nilay Öztürk projesi dördüncü oldu.