BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Orman Fakültesi Ögrencileri “Bartin Üniversitesi” Markali Parfüm, Krem ve Sabun Üretiyor

Yayın Tarihi : 04/06/2012

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencileri, bölüm laboratuvarlarinda “Bartin Üniversitesi” markali parfüm, krem ve sabun gibi dogal ürünler üretiyor.

Bartin Üniversitesi Bahar Senlikleri’nde, ögrencilerin olusturduklari stantlar yogun ilgi gördü. Bunlarin en göze çarpani ise Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencilerinin standi oldu. Ögrenciler, Tibbi ve Aromatik Bitkiler dersi uygulamalari kapsaminda bölüm laboratuvarlarinda ürettikleri parfüm, krem ve sabun gibi dogal ürünleri Üniversitenin Bahar Senlikleri’nde kurduklari Tibbi ve Aromatik Bitkiler standinda sergilediler. Ders sorumlusu Doç.Dr. Ibrahim Tümen gözetiminde bir dönem boyunca ürettikleri dogal ürünleri stantta sergileyen ögrencilerimizden Dilek Ünes, Abdurrahim Erboga ve Mehmet Bozar; Bartin Üniversitesi logolu ürünlere büyük bir ilginin oldugunu, ögrencilerin Bartin Üniversitesi hatirasi olarak bu ürünleri almak istediklerini belirtti.

Doç. Dr. Ibrahim Tümen, ülkemizde ve dünyada, sentetik ürünlerin yan etkilerinin gün geçtikçe ortaya çikmasindan dolayi tip, kozmetik ve gida sektörlerinde dogal ürünlere (natural products) dogru hizli bir gidis oldugunu, bundan dolayi endemik bitkiler açisindan zengin bitki türüne sahip olan ülkemizin, bu alani en iyi bir sekilde degerlendirmesi gerektigini söyledi. Tümen, gelecek yillardaki hedeflerinin bu ürünleri daha profesyonel bir sekilde hazirlayip döner sermaye kanali ile satisa sunmak ve Üniversitemize ek bir gelir getirmek oldugunu belirtti.

Haber Ile Ilgili Video