BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Olimpiyatlara Katilacak Kadin Güresçi Üniversitemizden

Yayın Tarihi : 09/05/2016

Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencisi Buse Tosun, Sirbistan'in Zrenjanin kentinde düzenlenen Rio 2016 Olimpiyat Oyunlari Avrupa Kitasi Olimpiyat Elemeleri'nde yari finalde Letonyali rakibi Laura Skujina'yi 13-1 teknik üstünlükle yenerek 2016 Rio Olimpiyatlari için ülkemizi temsil etme hakki kazandi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, dünyanin en iyi sporcularinin yarisacagi olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Tosun’u tebrik etti. Rektör Kaplan, “Her dört yilda bir Brezilya'nin Rio de Janeiro kentinde düzenlenen dünyanin en önemli uluslararasi spor etkinliginde ülkemizi temsilen üniversitemizden bir ögrencimizin yer almasi iftihar verici bir durum. Ben ögrencimizin olimpiyat oyunlarinda bayragimizi dalgalandiracagina inaniyorum. Kendisini ve onu yetistiren hocalarini tebrik ediyorum.” dedi.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ise Tosun’un 69 kilogramda Kadinlar Serbest Güres dalinda madalyayla dönecegine inandigini kaydetti.

Tosun ise bu yil 31’incisi gerçeklestirilecek Olimpiyat Oyunlari’na katilmanin mutlulugunu yasadigini dile getirerek “Brezilya’da düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek gurur verici. Orada ülkemi en iyi sekilde temsil edebilmek için elimden geleni yapacagim.” diye konustu.