BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Ögrenciler Sordu, Akademisyenler Cevapladi

Yayın Tarihi : 04/12/2015

Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) “Ögrenci Söylesileri”nin birincisi Iktisat Bölümü ögrencilerine yönelik olarak gerçeklestirdi. Her hafta farkli bölüm ögrencilerinin katilacagi etkinlikte ögrenciler, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan basta olmak üzere IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir ve ögretim elemanlariyla bulusuyor. Gerçeklestirilen söylesinin açilis konusmasini yapan Rektör Kaplan, ögrencilerle iç içe olmayi önemsediklerini kaydederek zamani iyi kullanmalari konusunda önerilerde bulundu. Rektör Kaplan, “Ögrencilik günleri zamanin en iyi degerlendirilmesi gereken zamanlar. Çok okuyacagimiz, çok bilgi sahibi olacagimiz, hocalarimizin bilgilerinden, tecrübelerinden yararlanmamiz gereken en önemli dönemlerdir. Zamani verimli kullanan çok iyi ögrenciler olmak zorundayiz. Üniversite dönemini en iyi sekilde degerlendirmek gerekiyor. Bu noktada ögrencilerimiz yurt disinda egitim olanaklari basta olmak üzere her firsati degerlendirmelidir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN

“Ögrencilerimizle Yakin Iletisim Içindeyiz”

Dekan Kingir ise söylesilerle ögrencilerle bir arada olmanin mutlulugunu dile getirerek, “Fakültemizde 2257 ögrencimiz ögrenim görüyor. Üniversitemizdeki fakülteler arasinda en kalabalik fakülteyiz ve 1078 mezunumuz var. Fakültenizin dekani ile üniversitenizin rektörü ve ögretim elemanlarimizla iletisim kurma firsati anlaminda daha büyük ve daha eski üniversitelere göre avantajli oldugunuzu düsünüyorum. Bunun yaninda hemen her üniversitede Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi oldugu düsünülürse istihdam konusunda yogun bir rekabet oldugunu da ortada. Bilgilerimizi bilisim teknolojileri ve iyi bir yabanci dil ile birlestirdiginizde donanimli bir kisi olarak istihdam konusunda rekabet edebilecek nitelige sahip olacaksiniz.” diye konustu.

Mezunlarimiz Farkli Kademelerde Istihdam Ediliyor”

Ögrencileri mezun olduktan sonra da takip ettiklerini belirten Kingir, “Bir ülkenin milli güçlerinden en önemlilerinden birinin iktisat oldugu bilinciyle ögrencilerimiz yetisiyor ve mezun oluyor. Mezun olan ögrencilerimiz çesitli kurum ve kuruluslarda farkli kademelerde is buldular. Mezun olan ögrencilerimize ulastigimizda, onlar hakkinda edindigimiz bilgiler bizi, hem üniversitemiz hem de ülkemiz adina çok sevindiriyor. Fiziksel kosullarda her türlü teknolojiden yararlanarak analitik düsünme, strateji belirleme, sorun çözme ve dogru kararlar alma becerileri gelismis mezunlar yetistirmek ve ülkemizin ekonomik kalkinma çabalarina katkida bulunmayi amaçliyoruz.” ifadelerini kullandi.

“Iktisat Para Kazanmak Degil, Refaha Ulasmaktir”

Iktisat Bölümü Baskani ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan da Iktisat Bölümü hakkinda bilgiler vererek “ Yeni bir fakülte olmamiza ragmen ögretim elemanlarimizla kaliteli bir egitim verme gayreti içerisindeyiz. Bilginin ulasilabilirliginin kolaylasmasiyla ögrencilerimize kendilerini sadece üniversiteyle sinirlamamasi gerektigini söylüyoruz. Dünyadaki ciddi rekabetle basa çikabilmek için ögrencilerimizin gerekli donanima erismeleri konusunda yardimci oluyoruz. Iktisadin insanlara para kazanmayi degil, onlari refaha ulastirdiklarini ögreterek kendilerine, ailelerine ve ülkelerine faydali bireyler olmasini belirtiyoruz.” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan IIBF Dekani Kingir, Dekan Yardimcilari Yrd. Doç. Dr.ç Hande Küçükönder ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Arslan ile Bölüm Baskani Ceyhan ögrencilerin sorularini cevaplandirdi.
Etkinlik, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Basdemir tarafindan gerçeklestirilen müzik dinletisinin ardindan son buldu.

Iktisat Bölümü Baskani ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan