BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Ögrenci Söylesilerinde “Rusya Krizi” Örnegi

Yayın Tarihi : 11/12/2015

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) “Ögrenci Söylesileri”nin ikincisi Isletme Bölümü ögrencilerine yönelik olarak gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektör Vekili, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ögrencilerin bu ülkenin gelecegi oldugunu belirterek “Ögrencilerimiz saglam hedefler koyarak, bunun için çabalar sarf etmelidir. Bugünün hakkini vererek, çok çalisarak gelecegimizi planlamamiz gerekmektedir. Hayatimizin her anini bilinçli olarak düzenlememiz sart. Ancak bu sekilde kisisel kalkinmamizla birlikte milli kalkinmamizi da gerçeklestirebiliriz.” dedi.

“Amacimiz Uluslararasi Arenada Yer Almak”

Bartin Üniversitesinin bir fakültesi olarak amaçlarinin ulusal ve uluslararasi alanda basarilarla anilmak oldugunu kaydeden IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir ise “Fakülte olarak ulusal ve uluslararasi arenada akademik ve bilimsel basarilariyla egitim ve ögretim kalitesiyle taninan bir fakülte olarak anilmak istiyoruz. Bütün çabalarimiz bu hedefte devam etmektedir. Disiplinler arasi bir yaklasimla Dünyadaki sektörel gelismeler incelenerek olusturulan ders programimiz sürekli olarak güncellenecektir. Bu kapsamda hedefimiz uygulamali olarak yürütülerek analitik düsünme, strateji belirleme, sorun çözme ve dogru kararlar alma becerisine sahip ögrenciler yetistirmektir.” diye konustu.

“Rusya Krizinden Dersler Çikarmaliyiz”

IIBF Isletme Bölüm Baskani Prof. Dr. Metin Saban da Türkiye’nin Rusya ile yasadigi kriz üzerinden ögrencilere bazi tavsiyelerde bulundu. Saban, Türkiye’nin böyle krizlerde elinin güçlü olmasi için çok iyi yöneticilere ihtiyaci oldugunun altini çizerek “Rusya krizi göstermektedir ki birçok sektörümüz tehdit altindadir. Turizm sektörümüz basta olmak üzere enerji ihtiyaçlari noktasinda birçok isletmemiz ciddi tehditler altindadir. Ham madde kaynaklari tedarik etme noktasinda sikintilar yasanabilir. Iste böyle ortamlarda farkli risklerle karsilasan isletmelerimizin basarili olabilmeleri iyi bir yönetim ve yöneticilerle mümkün olacaktir. Isletme bölümümüzün amaci is yasamimizin gereksinimlerini karsilayacak nitelikte, gerek kendi isini kurup gelistirecek gerekse de profesyonel anlamda kamu ve özel sektörde çalisacak basarili yöneticiler yetistirmektir.” seklinde konustu. Daha sonra Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Bartin Il Müdürü Ramazan Erdim ögrencilere ISKUR ve isletme mantigi konusunda bir konusma yapti. ISKUR adina konusan Hüseyin Duran ise ögrencilere “Kariyer Yönetimi” konulu bir sunum gerçeklestirdi. Etkinlik, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Basdemir tarafindan gerçeklestirilen müzik dinletisinin ardindan yapilan soru cevap kismiyla son buldu.