BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Nurettin Topçu Anildi

Yayın Tarihi : 09/03/2016

 Üniversitemiz ile Bartin Kültür ve Turizm Müdürlügü is birliginde “Sehir-Insan, Medeniyet Köprüsü: Örnek Kisilikler” panellerinin ikincisi gerçeklestirildi. Önemli fikir adamlarindan yazar ve akademisyen Nurettin Topçunun hayatinin ve fikirlerinin konu edildigi panele baskanlik yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Topçunun düsünceleriyle topluma örnek bir insan oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, Topçunun eserleriyle topluma ulastigini belirterek “Nurettin Topçu, Bati’ya gidip ilk defa ahlak konusunda doktora yapan çok kiymetli bir düsünürümüzdür. Bilim disiplini alarak bu düsünceyi eserlerine uygulamayi basarmistir. Bilim adamliginin yaninda sahsiyetiyle de toplumumuza örnek olmayi basarmis, hepimizin hocasi olmayi bilmistir. Eserlerinde ortaya koydugu düsüncelerle insanlarin hayrina olan hususlari aktarmistir. Son yillarda Nurettin Topçu hakkinda yapilan çalisma, tez ve toplantilarin artmasi bu yönüyle sevindiricidir.  Topçuyu tanimamiz ve tanitmamiz gerektigini düsünüyorum.” dedi.

Ögrencileri Nurettin Topçuyu Anlatti

Panele konusmaci olarak katilan Nurettin Topçunun ögrencileri Türkiye Yazarlar Birligi Vakfi Baskani Mehmet Dogan ve Yazar Dr. Mehmet Silay, Topçuya dair anilarini anlatti. Dogan “Nurettin Topçuda Toplum Tasavvuru”, Silay ise “Nurettin Topçunun Hayatinda Son On Yil” konusunda konustu. Marmara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yildirim ise “Nurettin Topçu: Din, Tarih, Toplum” adli bir sunum gerçeklestirdi.

Etkinlige Belediye Baskan Vekili Hasan Arinan, Kurucasile Kaymakami Selim Çomakli, Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, akademisyenler ve ögrenciler katildi.