BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Muharrem Ayi Anlatildi, Asure Dagitildi

Yayın Tarihi : 27/10/2015

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Hicri Yil, Hicret ve Muharreme Yeni Bir Yaklasim” konulu konferans düzenlendi. Etkinlikte konusan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Muharrem ayinin Islam’da önemli bir yeri olduguna deginerek, sevmeyi kin ve düsmanlik üzerine kurulmamasi gerektigini söyledi. Civelek “Geçmiste, Muharrem ayinda istemedigimiz olaylar yasandigi dogrudur. Bu tatsizliklari bellegimizden silmeden, kin ve nefretle degil, hosgörü ve özlemle hatirlamamiz gerekiyor. Insana ve insanliga yakisan da bu hosgörüsüdür.” dedi.
Ardindan konusan Yildirim Beyazit Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özkan, hicret hakkinda bilgiler verdi. Daha sonra Muharrem ayiyla ilgili sunumunu yapan Özkan, “Muharrem ayi Ramazan ayindan sonra en mübarek aydir. Muharrem ayinda ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem’in duasi kabul olmus, Hz. Nuh’un gemisi Cudi Dagina oturmus. Hz. Ibrahim dogmus, Hz. Yakup’un gözleri görmeye baslamis, sabir kahramani Hz. Eyüp hastaliklarindan arinmis, Hz. Musa dogmus, Hz. Yunus baligin karnindan kurtulmus, Hz. Isa dogmus ve semaya yükselmis ve Kerbela hadisesi meydana gelmistir.” diye konustu.
Etkinlikte Il Müftüsü Mahmut Gündüz konusmalarindan dolayi Özkan’a bir tesekkür belgesi verdi.

Ögrencilere Asure Dagitildi

Konferans sonrasi üniversitesinin fuaye alaninda kurulan stantta ögrencilere asure ikram edildi. Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi asure dagitiminda, Dekan Civelek de stantta geçerek görevlilere yardimci oldu.
Etkinlige Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Abdulsetter Bayram, Gençlik Hizmetleri Spor Il Müdürü Ali Özdemir, Amasra Ilçe Müftüsü Durmus Ali Çakir, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.