BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

‘Milli Sair’e Vefa

Yayın Tarihi : 28/12/2015

 Istiklal Marsi’nin yazari Milli Sair Mehmet Akif Ersoy aramizdan ayrilisinin 79’uncu yilinda üniversitemizde  düzenlenen bir panelle anildi. Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Mehmet Akif Ersoy’un sadece edebi yönü degil, ayni zamanda insani kisiligi hakkinda da konusmalar yapildi. Gerçeklestirilen panelin oturum baskanligini yapan Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Delice, Mehmet Akif Ersoy’un Türk tarihindeki öneminden bahsederek “Mehmet Akif Ersoy, Türk Milletinin en önemli degerlerinden biridir. Edebi açidan toplumun gelismesine önemli katkilar sunmustur. ‘Milli Sair’, bize bir bakis açisi sunarak, hayata dogru bir felsefeden bakmamiz gerektigini isaret etmistir. Ayni zamanda bize dilimizi daha yetkin kullanabilmemiz için söz kaliplari hediye etmis, söylemimizi boyutlandirmistir.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Farkli Yönleriyle Anlatildi

Panelde, Yrd. Doç. Dr. Macit Balik, “Mehmet Akif Ersoy’da Ittihad Fikri” konulu sunumuyla, Mehmet Akif Ersoy’un birlestirici yönünü ortaya koydu. Yrd. Doç. Dr. Haluk Öner ise “Mehmet Akif Ersoy’un Sanati ve Sahsiyeti” adli konusmasinda, sanata bagliligi ve insani kisiligi üzerinden Ersoy’u betimledi. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul da “Mehmet Akif Ersoy ve Spor” baslikli sunumunda Ersoy’un çok fazla bilinmeyen bir yönünü ortaya koyarak, spor alaninda, sairin hayatindan kesitler aktardi.

Gerçeklestirilen etkinlige Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Belediye Baskan Vekili Fahri Firincioglu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, il müdürleri, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.