BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulu Ögrencileri Turizm Sektörü Temsilcileriyle Bulustu

Yayın Tarihi : 02/03/2015

Bartin Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konusan Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Bölümü Ögretim Görevlisi Hande Uyar, sektör temsilcileriyle ögrencileri bir araya getirdiklerini söyledi. Uyar, buradaki amaçlarinin ögrencilere staj ve is imkâni tanimak oldugunu belirterek, “Son yillarda gelen turizm talebine paralel olarak turizm tesislerinin sayisinin günden güne arttigi görülmektedir. Üniversitelerin sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünün yetistirilmesi ise ancak, üniversite ile sektörün is birligiyle saglanabilir. Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi Programini olarak da bizler, turizm tesis yöneticilerini üniversitemize davet etmekteyiz. Ögrencilerimizle turizm yöneticilerini bir araya getirdigimiz bu organizasyonlar sayesinde, ögrencilerimize staj ve okul sonrasi is bulma noktasinda yardimci olmaktayiz” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay’in sektör temsilcilerine katilim belgesi verdigi etkinlik, Antalya’da faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin, kurumlarini ve isletmecilik anlayislarini anlatan sunumlariyla devam etti. Etkinlige Bartin Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun da katildi.

“Turizmde Istihdam ve Kariyer Günleri” kapsaminda ögrenciler katilimci firmalarin kurdugu stantlarda görüsmelerde bulunarak, staj ve is basvurusunda bulundu.