BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulu Gemi Insaati Programinda Günes Enerjisiyle Çalisan Tekne Yapiliyor

Yayın Tarihi : 15/11/2013

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Sosyal Kalkinma Mali Destek Programi kapsaminda gerçeklestirilen projede ilçede ahsap tekne imalati atölyesi kuruldu. Bölüm ögrencileri ögretim görevlileri esliginde projesini çizdikleri Günes enerjisiyle hibrit motorlu tekne yapimina devam ediyor.

Meslek Yüksekokulu Gemi Insaati Programi Ögretim Görevlisi Sabri Alkan yaptigi açiklamada; “Mesleki egitimin önemini düsünerek buradaki atölyemizde ögrencilerimize birebir uygulamali gerçek bir tekne üretimini ögretmeye çalisiyoruz. Teorik derslerle üretimini anlatmaya çalisiyoruz. Bu teknemiz, ahsap tekneler içinde bazi özellikleriyle ön plana çikacak. Dizel ve elektrik gücüyle çalisan hibrit bir tekne olacak. Teknenin üst tarafi tasarlandiginda üzerlerinde panelleri olan, günes enerjisiyle beslenen hibrit bir tekne ortaya çikacak” dedi.

Motorlu Araçlar ve Ulastirma Teknikleri Bölüm Baskani Ögretim Görevlisi Serkan Altin ise, söyle konustu: “MYO’nun buraya gemi insaati programi açmasiyla birlikte, ustalar vasitasiyla ilerleyen bu meslek biraz daha bilimsel bir anlam kazanmistir. Bu sayede ustalarin icra ettigi bu meslegin hem teknikerlik hem de mühendislik bilgilerimizle daha kapsamli bir sekilde yürüyecegine inaniyoruz.”

Tekne yapiminda görev alan ögrenciler, atölyede çalismaktan ve böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarini söylediler.