BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

‘Makale Düzeltme Destek Ofisi’ Kuruldu

Yayın Tarihi : 13/11/2018
ÜniAr tarafından akademik personelin performansı ölçüt alınarak yapılan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 18’inci sırada yer alan Üniversitemizde bu başarının sürdürülebilir bir şekilde artması için “Makale Düzeltme Destek Ofisi” kuruldu.

Üniversitemizde iç ve dış paydaşların görüşleri alınarak uzun soluklu çalışmalar sonucunda hazırlanan 2019-2023 Stratejik Planı kapsamında “Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Yayın Sayısı ve Niteliği Arttırılması” hedefleniyor. Bu kapsamda kurulan “Makale Düzeltme Destek Ofisi” ile yayın yapacak olan akademisyenler için alanında uzmanlaşmış ve deneyim sahibi öğretim elemanları tarafından ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Ofis bünyesindeki çalışmalarla; 2017 yılı temel alınarak, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından akademik personelin performansı ölçüt alınarak yapılanan “Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında” 108 üniversite arasında 18’inci sırada yer alan Üniversitemizin sürdürülebilir olarak üst sıralara çıkartmaya katkı sunmayı hedefliyor.

İngilizce yayınlanan bilimsel dergilere gönderilmek üzere hazırlanmış makaleler için akademisyenlerin çevrimiçi randevu talep formunu doldurması yetiyor. Talep formunun ardından makale düzeltme destek oturumlarıyla makalelerin dil bilgisi ve kelime kullanımı açısından geliştirilmesi ile ilgili öneriler sunuluyor.     

Makale Düzeltme Destek Ofisi’nde; Üniversitemiz Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Fadime Çoban Odacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cem Odacıoğlu, Arş. Gör. Ayşenur Kırık, Arş. Gör. Alper Çalık, Arş. Gör. Betül Çimenli ve Arş. Gör. Kenan Çetin yer alıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalarla bilime ulusal ve evrensel düzeyde daha çok katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.    

Rektör Uzun, Makale Düzeltme Destek Ofisinde gönüllülük esasına dayalı olarak görev alan öğretim elemanlarına da teşekkür ederek, “Her günün bir önceki günden daha iyi olmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımızla bölgemize sunacağımız katkıları önceleyerek, ulusal ve uluslararası proje, yayın ve atıflarla daha iyi noktalara ulaşma gayretindeyiz. İnanıyorum ki kısa sürede Bartın Üniversitesi çok daha iyi yerlerde olacak, potansiyelini kullanarak başta bölgesi olmak üzere ülkemize ciddi katma değerler sunacaktır.” dedi.


SON Haberler

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti