Letonya Riga Heyeti Bartin Üniversitesi’nde

Yayın Tarihi : 18/09/2014
yürütülen AB üyesi muadil yerel yönetimler ile sürdürülebilir projeler gelistirmesi amaciyla Sehir Eslestirme programi gerçeklestirildi. Bu eslestirme sonucunda Bartin, Letonya’nin Riga kenti ile eslesti. Sehir Eslestirme Programi kapsaminda Bartin’a gelen Riga heyeti Bartin Üniversitesini ziyaret etti. Önce Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ziyaret eden Riga heyeti, Rektör Kaplan ile sehir ve üniversite konusunda sohbet etti. Üniversite olarak çevrenin korunmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için gereken çalismalari yaptiklarini belirten Rektör Kaplan, “ Yeni kampüsümüzü yesil kampüs anlayisla olusturuyoruz. Burada yenilenebilir enerji kaynaklarini kullanacagiz. Bartin zaten yesil bir sehir ve biz bu yesilligi yeni kampüsümüzde de korumaya devam edecegiz.” diye konustu.

Daha sonra Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin baskanliginda bir toplanti gerçeklestirildi. Toplantiya Riga heyetiyle birlikte AB Proje Koordinatörü Cevdet Duran ve Bartin Üniversitesi ögretim üyeleri katildi. Toplantida Riga’daki çevre yönetim politikalari ve uygulamalari, Riga’nin markalasma süreci konulari konusuldu.