BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kütüphane Haftası Kutlandı

Yayın Tarihi : 04/04/2014
mp;uuml;mantasyon Dairesi Baskanligi tarafindan Kütüphane Haftasi etkinligi düzenlendi. Panelin açilis konusmasini yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl, Bilgi çaginda üretilen bilgilerin hizla geçerliligini ve güncelligini yitirdigini, Okullarda verilen egitimin kisa bir süre sonra bireyin gereksinimlerini karsilamada yetersiz kaldigini belirtti. Çagimizda bireyin yasam boyu ögrenme becerisi kazanabilmesi için okuma aliskanligina sahip olmasinin önemli oldugunu söyleyen Göl, “Okuma aliskanligi yasam boyu ögrenmenin temelidir.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Son yillarda egitimin temel sorunlarindan birisi de dil konusundaki kisirlasmadir.. Acaba biz bugün aydinlar ve egitilmis insanlar olarak kaç kelime ile yaziyor ve konusuyoruz. Düsüncenin zenginligi ile dilin zenginligi arasinda çok ciddi bir münasebet var.” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Prof. Dr. Turan Karatas, Yazar Sadik Yalsizuçanlar ve Sair Mustafa Aydogan tarafindan "Kitap ve Okuma Kültürü" konulu panel gerçeklestirildi. Panel sonrasinda üniversite kütüphanesinden en çok kitap ödünç alan ilk üç akademik ve idari personel ile ögrenciye hediye verildi. Ardindan Hattat Kadir Sakaoglu, Bekir Er ile Müzehhibe Esma Yesim Uygur’un eserlerinin bulundugu hat ve tezhip sergisi açilisi gerçeklestirildi.


Rektör Prof. Dr. Ramazan KAPLAN


Kütüphane Ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin GÖL


Hattat Bekir ER


Hattat Kadir SAKAOGLU


Sergi Açilisi